Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W składnikach jest to co miałem, czyli mięso z korpusów kurczaka, wątróbka drobiowa i boczek. Do tego rosół z gotowania korpusów, kasza manna i przyprawy (sól, pieprz i majeranek)

Całość w jelicie grubym.

 

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/
Udostępnij na innych stronach

No no smacznie wygląda.Dasz skosztować? :grin:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Straszny, wystarczy oprzeć się na sprawdzonym przepisie ze strony głównej.

Bynajmniej ja tak parzyłem:

 

http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

  • 8 miesięcy temu...

Witam.

Jestem tutaj nowy a zatem mam prośbę mógłbyś podać dokładny przepis ... jak ? co / pokolei.

Jedna dorosła osoba w Polsce zijada 2 kg proszku do prania (chemii) za rok 2012 w produktach spożywczych.Zrób coś z Tym korzystając z wiedzy i praktyki Wędzarniczego Bractwa.Życzę Smacznego ;)

Witaj Bodzio.1974!!!

 

Pasztetowa jest robiona wg. tego przepisu:

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1489 (chodzi o skład procentowy)

 

Poczytaj, wszystko jest bardzo dobrze opisane.

Parzenie zrób tak jak to podał Maxell w przepisie ( http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12 ):

 

Gotowanie kiszek:

Kiszki wrzuca się do wrzącej wody i gotuje w temp. 80-85 0C. przez 50-90 min. do osiągnięcia wewnątrz kiszki temp. 68-70 0C.

 

Myślę, że BonAir odezwie się w tym temacie?

Pozdrawiam... Piotrek.
Dzięki Radzio jak coś to jeszcze zapytam :wink:
Jedna dorosła osoba w Polsce zijada 2 kg proszku do prania (chemii) za rok 2012 w produktach spożywczych.Zrób coś z Tym korzystając z wiedzy i praktyki Wędzarniczego Bractwa.Życzę Smacznego ;)
  • 2 miesiące temu...

witam!

czy mięso z korpusów było mielone wraz ze skórą czy samo? jaka jest wydajność mięsna korpusów. Rozumiem że boczku dałeś 10% wagowo. Czy korpusy były przed gotowaniem oczyszczone z resztek płuc itd? Pozdrawiam

Skóra z kurczaka nam jakoś "nie podchodzi" ;-) , tak więc mielone było samo mięso, bez skóry.

Do pasztetu powędrowały również wszystkie ugotowane podroby, jakie zawierały korpusy. Boczku oczywiście możesz śmiało dać więcej.

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

jak najbardziej

czasem nawet nie pazę

tylko wędzenie a raczej obwędzanie

w zimnym dymie

a jak w ciepłym to już

inna bajka

ja tak wolę

smak super i zapach rewelacyjny

zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.

pozdrawiam

jarek.f

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.