BonAir Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Maja 2008 W składnikach jest to co miałem, czyli mięso z korpusów kurczaka, wątróbka drobiowa i boczek. Do tego rosół z gotowania korpusów, kasza manna i przyprawy (sól, pieprz i majeranek) Całość w jelicie grubym. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Maja 2008 No no smacznie wygląda.Dasz skosztować? :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-33769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Straszny Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Maja 2008 Rozumiem że sposób wykonania jest taki jak na pasztet smarowny. Ale jaki czas parzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-33872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Maja 2008 Straszny, wystarczy oprzeć się na sprawdzonym przepisie ze strony głównej.Bynajmniej ja tak parzyłem: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12 Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-33877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Maja 2008 BonAir, a to "mięso MOR" to jest mięso odkostniane ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-33878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 13 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Maja 2008 Tak Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-33887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.1974 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witam.Jestem tutaj nowy a zatem mam prośbę mógłbyś podać dokładny przepis ... jak ? co / pokolei. Cytuj Jedna dorosła osoba w Polsce zijada 2 kg proszku do prania (chemii) za rok 2012 w produktach spożywczych.Zrób coś z Tym korzystając z wiedzy i praktyki Wędzarniczego Bractwa.Życzę Smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-54202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witaj Bodzio.1974!!! Pasztetowa jest robiona wg. tego przepisu: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1489 (chodzi o skład procentowy) Poczytaj, wszystko jest bardzo dobrze opisane. Parzenie zrób tak jak to podał Maxell w przepisie ( http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12 ): Gotowanie kiszek: Kiszki wrzuca się do wrzącej wody i gotuje w temp. 80-85 0C. przez 50-90 min. do osiągnięcia wewnątrz kiszki temp. 68-70 0C. Myślę, że BonAir odezwie się w tym temacie? Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-54207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.1974 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Dzięki Radzio jak coś to jeszcze zapytam :wink: Cytuj Jedna dorosła osoba w Polsce zijada 2 kg proszku do prania (chemii) za rok 2012 w produktach spożywczych.Zrób coś z Tym korzystając z wiedzy i praktyki Wędzarniczego Bractwa.Życzę Smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-54211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jasne, po to jest to forum! Cytuj Pozdrawiam... Piotrek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-54212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gardziej Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 witam!czy mięso z korpusów było mielone wraz ze skórą czy samo? jaka jest wydajność mięsna korpusów. Rozumiem że boczku dałeś 10% wagowo. Czy korpusy były przed gotowaniem oczyszczone z resztek płuc itd? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-65583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Skóra z kurczaka nam jakoś "nie podchodzi" ;-) , tak więc mielone było samo mięso, bez skóry.Do pasztetu powędrowały również wszystkie ugotowane podroby, jakie zawierały korpusy. Boczku oczywiście możesz śmiało dać więcej. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-65585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Czy mozna by te pasztetowke nabic w jelita cienkie 28 i podwedzic ? a dopiero parzyc ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-65602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkof Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 jak najbardziejczasem nawet nie pazętylko wędzenie a raczej obwędzaniew zimnym dymiea jak w ciepłym to jużinna bajkaja tak wolęsmak super i zapach rewelacyjny Cytuj zniszczyłem chińczyka przy kabanosach, nadziewarkę znaczy się.pozdrawiamjarek.f Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1551-dietetyczna-kiszka-pasztetowa-drobiowo-wieprzowa-z-mi%C4%99sa-mor/#findComment-65607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.