arkawroc Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5726 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Olak63 witaj, czytaj , korzystaj z wiedzy tu zawartej i rób użytek z niej na szerszą skalę. Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-418283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mfax Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5727 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zdrowych i Wesołych Świąt ... czytam o wędzarniach od ponad roku... zalogowałem się, żeby zmotywować się do budowy i wędzenia co pozwoli mi wrócić smakami do dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-418422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgel Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5728 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam wszystkich! Trafiłem tu, poszukując informacji technicznych o budowie pieców. Wyrazy uznania dla kolegów, którzy zadali sobie trud zeskanowania podręcznika! Co do wędzenia -- przymierzam się (uwielbiam tradycyjnie wędzone mięsiwa), ale bezustannie jestem w niedoczasie, jak to w dzisiejszych czasach bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-418467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5729 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam wszystkich smakoszy domowych wędlin. Szkoda że tak późno dołączyłem do braci wędliniarzy ale jak to mówią: lepiej późno niż wcale. Pozdrawiam. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-418652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinka2 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5730 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Cześć i Czołem Panie i Panowie!I ja zaczynam, choć mnie interesują przede wszystkim wędliny zdrowe i dietetyczne. Moim celem póki co -Thermowind. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-418672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcviper Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5731 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 witam wszystkich bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-419081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janmad5960 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5732 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Witam Wszystkich!Jestem początkującym i chłonnym wiedzy na temat swojszczyzny w wykonaniu domowym.Trochę po próbowałem,i nie da się ukryć,że jak sam zrobisz to najlepsze.Na razie jestem bez sprzętu,ale myślę,że dzięki waszej pomocy,wszystkie niezbędne klocki pomału poukładam.Serdecznie pozdrawiam wszystkich zadymiaczy.Janek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-419448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5733 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Powitać wszystkich nowo przybyłych.Zaglądnijcie koniecznie tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/Pozdrawiam i życzę sukcesów. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-419470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5734 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ojjj przybywa nas przybywa, Witamy i Witamy oby tak dalej i proszę czytajcie i czytajcie dowiecie się dużego dobrego zanim zaczniecie zadawać pytania Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-419683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camelki Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5735 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Witajcie.Zaglądam do Was od samego początku, a nawet i wcześniej, bo od czasu postu Maxella o białej kiełbasie, na Czarnej Oliwce. Dłuższy czas tylko sporadycznie. A teraz cóż, oglądanie fotek na facebooku, bez bliższych opisów już mi nieco dojadło, więc po 10 latach chyba czas na rejestrację? Zadymiam natomiast już nieco dłużej, pamiętając co nieco z dawniejszych czasów dzieciństwa i młodości. Współprowdzę kawałek stronki z działem kulinarnym, aczkolwiek nie ma się czym specjalnie chwalić.Zdarza mi się też zrobić kawałek ciasta, chleba, trochę winka lub naleweczki - przecież nie samym mięsem człowiek żyje! Na razie pozwolę sobie zapoznać się na spokojnie z zawartością forum i jego specyfiką, bo szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak tu się poruszać?Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Witaj Kneziu i w tym zacnym gronie Cytuj ______________________________________________________________________________________________________"Życie przeżywa się intensywnie dopiero wówczas, kiedy ani na sekundę nie zapomina się, że można je w każdej chwili stracić"pułkownik Thomas Michael Hoare ("Mad Mike" Hoare) Nasz blog o Arabii Saudyjskiej - W pustyni bez puszczy - Arabia Saudyjska oczami Polakai blog o książkach - To czytają Saudyjskie Wielbłądy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woj65 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5736 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Serdecznie witam i pozdrawiam wszystkich stowarzyszonych i występujących na forum Wędzarniczej Braci. Po wstępnym przejrzeniu materiałów zawartych na stronach Wędliny Domowe jestem naprawdę pod olbrzymim wrażeniem. Zebrane w tym miejscu przepisy,wiadomości,spostrzeżenia poparte wieloletnim doświadczeniem są bezcenne. Pragnę zaznaczyć,iż jako osoba,która zaczyna swoją przygodę z przygotowaniem - dobrych,zdrowych posiłków,oraz wędzeniem nie posiadam żadnych doświadczeń,wiedzy,czy praktyki. Szukam osób,które zechciałyby mi pomóc-podzielić się autopsją,doradzić,tudzież podpowiedzieć jak wybudować wędzarnię , jakiego typu,z jakiego materiału,tak by uniknąć błędów i problemów "wieku dziecięcego". Mam nadzieję,że moja determinacja przyniesie sukces,a nabyte doświadczenie wiedzę i po jakimś czasie również będę w stanie podzielić się swoimi osiągnięciami. Z poważaniem , Wojciech Skawiński. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastien Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5737 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Witam wszystkich,fajnie ze znalazlem taka stronke ale pewnie zaczne od strony DLA POCZATKUJACYCH bo takim jestem.Pierwszy problem jaki znalazlem na swojej drodze to znalezienie peklosoli we Wloszech:(...moze ktos cos poradzi?Dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5738 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Witaj BAstien w naszym gronie. Tutaj duzo dobrych ludzi we wszystkim pomoga. A co do peklosoli we Wloszech to napisz do Eli, ona tez z tego samegokonca swiata co Ty to pomoze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5739 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witaj bastien , niestety we Wloszech peklosoli nie kupisz, ja sobie przywoze z Polski, albo zamawiam przez internet . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynekd Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5740 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Kłania się nowy, Zbynek z Warmii.Nie koniecznie musi być zaraz zadyma, naparzanie też jest spoko Dzięki za to co już mogłem przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmz7 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5741 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam wszystkich tomek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5742 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam nowo przybyłych. Miłego czerpania wiedzy i dzielenia się osiągnięciami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-420987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geloxl Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5743 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Czesc,witam i pozdrawiam Wędzarniczą Brac.Zaczynam przygodę z Borniakiem.Proszę o wyrozumiałość gdyż jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-421286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5744 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Proszę o wyrozumiałość gdyż jestem zielony jak szczypiorek na wiosnę. To życzę powodzenia i szybkiego wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-421287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodzio101 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5745 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Witam serdecznie forumowiczów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-421401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graber Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5746 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Cześć! Będę budował zadymiarę :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-422124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5747 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witaj wśród pozytywnie ZADYMIONYCH !!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-422125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graber Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5748 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Są może jacyś zadymiarze z województwa warmińsko-mazurskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-422130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raulek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5749 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Wszystkich - dopiero zacznam przygodę z wędlinami - narazie szynkowar . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-422152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziraba Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5750 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witajcie Trafiłem na to forum dzięki koledze z którym konsultuję projekt mojej nowej wędzarni.Nie jestem całkowitym laikiem w kwestiach mięsnych ale też nie jestem specjalnym profesjonalistą. określił bym się jako pasjonata. Dzięki firmie taty już od dziecka miałem do czynienia z obróbką dziczyzny, a dokładniej z pieczeniem na rożnie w całości na imprezach różnego rodzaju, gdzie doszliśmy do fajnych efektów w przygotowywaniu i technilogii pieczenia dzików, prosiaków, jagniąt, baranów, itd. O tym temacie innym razem się rozpiszę . Z rozbiórką świń miałem też do czynienia ale na własny użytek tylko. Do tej pory używałem do wędzenia tylko metalowej przeniśnej wędzarni. Teraz postanowiłem wybudować porządną grilowędzarnię. temat opowiem w odpowiednim miejscu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/230/#findComment-422475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.