Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szkukul witaj  :) , czytaj i siegaj po wiedze, duzo tego i wielu specjalistwo mamy , ktorzy zawsze sluza pomoca.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-511172
Udostępnij na innych stronach

Witam Szanowną Wędzarniczą Brać. Jako myśliwy z 40-letnim stażem z niejednej wędzarni wyroby jadłem.

Teraz na emeryturze pragnę samemu doskonalić się w sztuce przygotowywania mięsa z dziczyzny.

Liczę na Waszą pomoc w tym zakresie!

Darz Bór

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-513474
Udostępnij na innych stronach

Dzień dobry!

Bardzo się ciesze że trafiłem na to forum. Chcę postawić pierwsze kroki w sztuce wędzenia i mam wrażenie że dobrze trafiłem :)

Z kolegą stawiamy obecnie wędzarnię w Warszawie, w dość ciekawej lokalizacji - skansenie/wiosce wikingów.

Zajmuję się hobbystycznie rekonstrukcją historyczną czasów Mieszka Pierwszego i Bolesława Chrobrego. Będę wdzięczny za podpowiedzi co do "BardzoBardzo" starych receptur, używanych przypraw jak również "dawnej" technologii budowy wędzarni. Planuję również budowę przenośnej wędzarni, żeby z nią jeździć po zlotach i imprezach historycznych (Wolin, Grunwald etc.)

 

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514801
Udostępnij na innych stronach

Slicznie witamy..

Wszystkie informacje dotyczace Twojego przedsiewziecia znajdziesz na naszym forum.

Lepiej nie mogles trafic.!

Pozdrawiamy

Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514805
Udostępnij na innych stronach

Witaj Floki dobrze trafiłeś, lokalizacja wędzarni naprawdę fajna. A kolega to zapewne Ragnar Lodbrok :)

 

Jeszcze raz witamy serdecznie, Heill og sæll ! (Zdrowia i szczęścia!; English: healthy and happy)

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-514806
Udostępnij na innych stronach

Witaj. :D Już przecież dołączyłeś. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-516093
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie

Na wedlinydomowe.pl zaglądałem już dużo wcześniej ale dzisiaj zdecydowałem się zarejestrować. Wędzę od kilkunastu lat. Z racji wielu przeprowadzek, zbudowałem już pięć wędzarni własnego pomysłu a obecnie kopię dół pod wylewkę dla szóstej. Interesują mnie wszelkie, tradycyjne metody przygotowania mięs. Kilka lat temu, w m. Luboradza (na Pomorzu Zachodnim) zbudowałem tradycyjny, ogrodowy piec chlebowy. Służy on tam, wbrew nazwie, do pieczenia w całości prosiaków i dzików. Na wesele syna przygotowałem prawdziwy kindziuk (spożycie nastąpiło po 8 miesiącach od rozpoczęcia produkcji)  wg przepisu babci mojej pracownicy. W najbliższych dniach zamieszczę kilka przepisów oraz załączę zdjęcia moich poprzednich konstrukcji ogrodowych (jak je znajdę w komputerze) a dzisiaj tylko jedno zdjęcie.

Cieszę się, że znalazłem się w gronie zacnych ludzi podtrzymujących narodowe tradycje kulinarne.

Jeszcze raz witam serdecznie i do następnego razu

Wojtek

p.s. Na zdjęciu nie jestem ja tylko pracownik ośrodka w Luboradzy- kucharz


Sorry. Coś nie tak mi poszło ze zdjęciem :)

post-82507-0-99344600-1474059328_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517154
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

Witamy Wojtku na naszym Forum!

Mamy nadzieję że podzielisz się z nami swoim doświadczeniem oraz przepisami  :thumbsup:

Czytaj, pytaj i zaglądaj do nas jak najczęściej!

 

Z Dymnym pozdrowieniem... 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517170
Udostępnij na innych stronach

Witam i kłaniam się nisko całej Braci . Do tej pory tylko biernie uczestniczyłem i namiętnie czytałem. Ale teraz pragnę się podzielić z Wami mało eksploatowanym tematem - wędzeniem owoców. Na początek kilka zdjęć mojej dymiącej firemki, wraz z wkładem i efektami dwudniowych zmagań. Temperatura wędzenia podana na jednym ze zdjęć. Nie sprawdziłem jeszcze, jak smakuje kompot. Pozdrawiam serdecznie.

post-82535-0-12114900-1474233789_thumb.jpg

post-82535-0-57187000-1474233802_thumb.jpg

post-82535-0-71884500-1474233810_thumb.jpg

post-82535-0-52664200-1474233817_thumb.jpg

post-82535-0-71539100-1474233828_thumb.jpg

post-82535-0-51089900-1474233836_thumb.jpg

post-82535-0-12429800-1474233844_thumb.jpg

post-82535-0-93051000-1474233871_thumb.jpg

post-82535-0-67875300-1474233889_thumb.jpg

post-82535-0-03543700-1474233900_thumb.jpg

post-82535-0-55100600-1474233913_thumb.jpg

post-82535-0-65120700-1474233921_thumb.jpg

post-82535-0-69244100-1474233937_thumb.jpg

post-82535-0-49028200-1474233948_thumb.jpg

post-82535-0-19457800-1474233957_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517459
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich serdecznie, jestem tu od wczoraj. Jestem miłośnikiem żywego ognia. Od tygodnia stoi u mnie na działce kaflowy piec kuchenny. Mieszkam w Szczecinie.

Pozdrawiam wszystkich ogniście!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/256/#findComment-517504
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.