urbos Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6651 Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Witamy ... ambitnie zaczynasz tak z górnego "C" ale powodzenia Już pierwszy wyrób za mną i skonsumowany został ze smakiem. Znalazłem forum, bo parę rzeczy było do poprawienia i szukałem 'tipów'. Teraz problemem jest to, że zamiast wziąć się do roboty przy mięsku to czytam forum... Edit: zresztą bez wędzarni, w bloku.. co więcej można zrobić ciekawego..? Edytowane 9 Maja 2017 przez urbos Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-550881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6652 Opublikowano 9 Maja 2017 Witam wszystkich serdecznie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-550883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6653 Opublikowano 9 Maja 2017 To właśnie moja wędzarnia i pierwszy wyróbZgrabna a jak " To to" dziala.?Ladne wedzonki.. ???????????? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-550887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marino166 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6654 Opublikowano 9 Maja 2017 Gregtom, to jest wędzarnia elektryczna z dymogeneratorem. Na razie wędziłem w niej tylko raz. W sobotę drugie podejście, z tym że chcę zrobić też trochę kiełbaski Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-550896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6655 Opublikowano 10 Maja 2017 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-550999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz1977 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6656 Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Witam wszystkich znawców i amatorów. Czesto korzystałem z forum i żałuję, że dopiero teraz do Was dołączyłem. Dzieki tutejszym poradom zbudowałem wędzarnię, a od siebie dołożyłem piec chlebowy. Za co dziękuję osobom, która poświęcają czas, aby podzielić się swoją wiedzą i pomysłami. Dzisiaj przymierzyłem się do 10 kg tylnej nóżki wieprzowej z kością. Właśnie kąpie się w solance. Mój pomysł jest taki żeby upiec ją w niskiej temperaturze w piekarniku a potem dopiec w piecu chlebowym. Zobaczymy jak wyjdzie. Pozdawm Edytowane 10 Maja 2017 przez Lukasz1977 Zdublowana treść Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIR11 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6657 Opublikowano 14 Maja 2017 Witam zadymiarzy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrehor69 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6658 Opublikowano 14 Maja 2017 Witam wszystkich . Jestem nowym na forum jak również totalnie zielony w sprawach dotyczących wędzenia wędlin ale mam wielki zapał i chęci do nauki od najlepszych . Zaczynając swoją przygodę z wędzeniem postanowiłem w pierwszej kolejności zbudować wędzarnię a przed przystąpieniem do wędzenia poczytać i dowiedzieć się jak najwięcej .[Dodano: 14 maj 2017 - 19:18]a to już efekt końcowy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6659 Opublikowano 14 Maja 2017 Serdecznie witamy nowych Kolegow i zaraz male sprostowanie..Nie jestesmy "zadymiarzami" a jak juz , to Zadymiaczami..???????????? Mamy wspanialych ekspertow w/s budowy wedzarni oraz najbogatrza biblioteke receptur..Prosimy skorzystac.. ☺☺☺ Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domowej_roboty Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6660 Opublikowano 14 Maja 2017 Witam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrehor69 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6661 Opublikowano 15 Maja 2017 Od wczoraj czytam i jestem pełen podziwu jak wiele bardzo ciekawych rzeczy można się nauczyć takie informacje to prawdziwe bezcenne sprawdzone receptury. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6662 Opublikowano 16 Maja 2017 Witaj Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StolarzS Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6663 Opublikowano 16 Maja 2017 Cześć! Cieszę się że istnieje takie forum i że tak chętnie dzielicie się tu informacjami. Jestem w trakcie budowy altany i Wasza wiedza n/t wędzenia i zadymiania będzie wkrótce bezcenna. Postaram się też dodać swoje 3 grosze tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6664 Opublikowano 17 Maja 2017 Witaj kolego. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-551918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6665 Opublikowano 18 Maja 2017 Witam Wszystkich zdiagnozowanych,oraz Tych, którzy mają jeszcze niepowtarzalną szanse! Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6666 Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Slicznie witamy Marku.. ???????????? Edytowane 18 Maja 2017 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6667 Opublikowano 20 Maja 2017 Witam wszystkich. Nadszedł ten czas gdy zdecydowałem że skoro mój dziadek robił wędzonki, wujek robił, to pewnie mam to w genach i teraz moja kolej Niestety nie odziedziczyłem żadnych przepisów, tak się złożyło w życiu. A teraz czuję potrzebę spożywania własnych domowych wyrobów, ponieważ te sklepowe jakoś mi nie wchodzą, nawet te niby dobre Tak na przełomie listopada/grudnia 2016r zacząłem próby w domu. Początkowo musiałem wyroby wozić do wędzarni. Teraz mam już swoją, Borniak UW-70 z paroma drobnymi dodatkami na początek. Na Święta Wielkanocne w tym roku miałem już swoje wędzonki zrobione od początku do końca przeze mnie. Czasem czytam to forum i jestem pod wrażeniem wiedzy tutaj zawartej oraz wymiany doświadczeń. Jako laik mogę jedynie pochwalić się tym, co uda mi się zrobić. Człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek1965 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6668 Opublikowano 22 Maja 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Nadszedł czas zagościć na tym zadymionym podwórku. Trochę wędzę, raz lepiej , raz gorzej, coś tam czasami uda mi się napchać w jelito, raz lepiej raz gorzej. Doszedłem do wniosku, że czas najwyższy skończyć tym gorzej i poprzestać na lepiej, co zapewne sie stać może, dzięki Waszym cennym radom. Już dziś sporo przeczytałem, pewnie jeszcze trochę poczytam, ale zapewne nie da się uniknąć również pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawun Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6669 Opublikowano 23 Maja 2017 Witam jestem Sławek, bardzo interesuje sie wyrobami miesnymi;) posiadam wlasna wedzarnie zrobiona przezemnie z beczki Mam nadzieje ze uzyskam tu wiele podpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552498 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6670 Opublikowano 23 Maja 2017 Powodzenia koledzy i życzymy miłej lektury! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrog1981 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6671 Opublikowano 27 Maja 2017 Witam wszystkich serdeczne. Już rozpocząłem przygodę z wędzeniem, ale w grupie raźniej PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6672 Opublikowano 27 Maja 2017 ale w grupie raźniej Witaj Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6673 Opublikowano 28 Maja 2017 Witaj Marcinie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-552929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elcia Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6674 Opublikowano 30 Maja 2017 Witam , jestem Wasza fanka, takie ogromne forum , tyle lat , spotkania , wspolne tematy , napawde szacun wędzę okazjonalnie, ale za to bardzo lubie smakowac takich pysznosci , obiecuje ze bede czesto odwiedzac to forum . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-553242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #6675 Opublikowano 30 Maja 2017 Elcia witaj i pochwal sie co robisz. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15567-przywitanie/page/267/#findComment-553243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.