Pingwin71 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Listopada 2018 (edytowane) Witam !wędziłem już kilka razy, ale dopiero mnie "natchnęło" to wrzucać na forum.Trzy dni po cztery godziny 20-30C w " beczce"!!! Ale warto było!! Surowa Polska, schab z dzika, płaty dorsza, twaróg,ćwiartki z "pierzoka". Edytowane 5 Listopada 2018 przez Pingwin71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin71 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Święta,święta i po świętach !!! Chociaż wyrobów trochę zostało!!! była jeszcze biała, tu wszystko prosto z "beczki"!Karpik solony na sucho, kiełbasa śląska, szynka parzona i surowa, polędwica parzona i podpiekana w piekarniku. Szynka i polędwica parzenie eksperymentalnie w parowarze, udane. Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Pingwin71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Karpik solony na sucho Opisz tego karpika bardziej szczegółowo Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingwin71 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Karpik solony na suchoOpisz tego karpika bardziej szczegółowo Karpik dołożony do beczki, tylko dlatego że było miejsce akurat na kratce ,na której zazwyczaj wędzę serki. Przeznaczony do spożycie od razy do....noooo, Śwagier przyjechał!!! . Solony z ręki 25g soli na kg, 12h, wytarty, obsuszony i w całości położony na kratce, 3,5h 55C, głównie olcha, nieco dębu i mix owocowych. Smakował wszystkim wybornie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.