Kustosz Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Witam. Dręczy mnie kwestia ostatnio uwedzonych szynek. Na koniec peklowania woda w kamionce zrobiła się trochę mętna po sprawdzeniu temperatury w lodówce okazała się za duża, lecz zalewa nie smierdziala, chociaż dla pewności wymieniłem ja na nowa. Po uwedzeniu, wystudzeniu i przekrojeniu jednej z szynek zauważyłem na środku małe dziurki. W wadach wędzonek przeczytałem że mogą to być drobnoustroje wytwarzające gaz, czy jedzenie takich wyrobów jest bezpieczne? Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Kustosz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15722-dziurki-w-%C5%9Brodku-szynki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Bakterie proteolityczne.To one wytwarzają dwutlenek węgla i pozostają po nim takie dziurki.Skażone mięso, lub niedostateczna higiena pracy z mięsem. Wyrób jest zdatny do spożycia. Edytowane 15 Grudnia 2018 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15722-dziurki-w-%C5%9Brodku-szynki/#findComment-617360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kustosz Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ręce myte przy każdym dotkcueciu mięsa(mięso z resztą też) , wszystko umyte i wyparzone Dziękuję za uspokojenie co do spożycia ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15722-dziurki-w-%C5%9Brodku-szynki/#findComment-617419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.