jareknew Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam, robię schab a'la parmeński i zauważyłem, że po 5 dniach w lodówce (5 st. C) nie puścił wogóle soku. Czy coś nie jest w porządku? (robię ściśle w/g receptury ze stronki) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-14049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Wszystko jest w porządku! Czasami mamy doczynienia z miesem, które pod wpływem działania soli nie wydziela soku mięśniowego. Jeśli dopilnujesz temp. w drugim etapie to schabik wyjdzie "miodzio". Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-14052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jareknew Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Dziękuję za odpowiedź, ulżyło mi, mam nadzieję, że reszta będzie ok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-14053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoczny Smok Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 8 Lipca 2007 I jak ten schab? -- Smoczny Smok Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-14286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 13 Października 2007 Wszystkim, którzy nie robili jeszcze schabu a'la parmeńskie gorąco polecamy ten rarytas! Okres produkcji jest stosunkowo krótki, schab zawsze się udaje i jest PRZEPYSZNY!! Szkoda tylko, że z dużego kawałka mięsa robi się taki malutki schabik... http://wedlinydomowe.pl//articles.php?id=560 PS. Co ciekawe, podczas pierwszej degustacji parę miesięcy temu nieznacznie przeszkadzała nam kolendra, a w tej chwili zupełnie nie! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 13 Października 2007 Gratuluje wyrobuubiegles mnie BonAir :devil: moj bedzie na przyszly tydzien wlasnie liczylem 7 dni w lodowce ,11 dni na strychu jutro preznosze do lodowki i znow tydzien czekac :devil: zobaczymy co wyjdzie a smaka juz mamy na niego ze hohowlasnie salcesonik sie parzy ciekawe co wyjdzie :tongue: Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 13 Października 2007 Ale schabik piekny , też muszę zrobić :tongue: , teraz muszyska nie latają to będzie łatwiej suszyć http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 14 Października 2007 JASIU, poczekaj jeszcze trochę-10-11.11 niedaleko :wink: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 14 Października 2007 JASIU, poczekaj jeszcze trochę-10-11.11 niedaleko...ale 21.10 jeszcze bliżej :wink: http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 17 Października 2007 no i nie wyrzymalem :grin: schabik b.smaczny dzis rozpoczynam nowa produkcje :grin: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 17 Października 2007 Widzę, że podobnie jak u mnie POPEŁNIŁA Ci się ciemniejsza obwódka, która trochę blokuje wysychanie środka... W warunkach domowych chyba nie da się tego uniknąć. :rolleyes: Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19297 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 17 Października 2007 Dobrze ze sie POPOELNILA :grin: bo schabik na poczatku mial 92dkg a dzis 56dkg jakby nie ta obwodka to by mial z 30dkg :grin: :grin: :grin: ale smaczysko zaje.... no co bede pisal sam wiesz :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie Jasiu Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 17 Października 2007 Jasiu, czy dobrze widzę, że schab kroisz na krajalnicy ? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anetka Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 17 Października 2007 A czy to źle , właśnie na krajalnicy wychodzą takie śliczne przeźroczyste plasterki co przy schabiku jest chyba wskazane Cytuj Pozdrawiam Anetka :lol: To nie sztuka śmiać się, kiedy wszystko jest dobrze, sztuką jest szukanie uśmiechu gdy nam jest źle ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIU Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 17 Października 2007 tak jakAnetka napisala na krajalnicy mam takie cieniutkie nozem tak nie skroje :lol: Cytuj wedzarnia z lodowki ,,dymogenerator MIratroche checi i jesz co lubisz ,a nie lubisz co jesz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 17 Października 2007 Oj nie źle. Tyle tylko, że na naszej krajalnicy nie da się kroić super cienkich plasterków.Być może nóż już nie jest ostry... Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 20 Października 2007 Jak mają się ujemne temperatury przy wyrobie wędlin długodojrzewających ?Wędliny są na dworze, a nocami w chwili obecnej czasami spodziewane są przymrozki.Czy przenosić na noc w inne miejsce, czy też nic się nie stanie? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 20 Października 2007 Czy przenosić na noc w inne miejsce, czy też nic się nie stanie?Nic im nie będzie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 21 Października 2007 Pytanie moje wynika z tego, że nie można ponownie mrozić wyrobów rozmrożonych. W moim przypadku mięso w nocy będzie mrożone, a wdzien rozmrażane.Czy to aby na pewno jest ok? W tej chwili na dworze jest juz -1st.C.Az strach pomyslec co bedzie nad ranem... PS. Mam nadzieję że Jasiowi i Fentelowi nie będzie potrzebny lodołamacz ;-) Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/160-szynki-surowe-dojrzewaj%C4%85ce/page/4/#findComment-19624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.