Andino Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Witam,Mam pytanie od początkującego:Czy podczas przerw w wędzeniu kiełbasy przez trzy doby należy ją wyjmować z wędzarni np. na noc , czy można zostawić w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16062-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) To zalezy :- czy jest zamykana aby Ci jej nie zajumali - jakie temperatury w nocy- prze ponownym odpaleniem wędzarni wyciągnąłbym i klasyka rozpalenie , żar nagrzanie wędzarni do zadanej temp , nagrzani...Teraz w tych temp , trzymałbym . (zwróć uwagę na muchy , itp raczej nie powinno ich być ale ) Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16062-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy/#findComment-629348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andino Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Dzięki,Tak myślałem, wędzarnia zamykana i raczej szczelna, temp. w nocy kilka stopni, a przed ponownym wędzeniem i nagrzaniem oczywiście trzeba wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16062-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy/#findComment-629349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Czy podczas przerw w wędzeniu kiełbasy przez trzy doby należy ją wyjmować z wędzarni np. na noc , czy można zostawić w środku? Co to za kiełbasa, jeśli można wiedzieć i dlaczego aż tak długo ją wędzisz? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16062-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy/#findComment-629356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Jeżeli musisz tak długo dymić to raczej wynosił bym do domu. Noce są zimne i jak wlozysz do nagrzanej komory zimną kiełbasę to istnieje ryzyko zroszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16062-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy/#findComment-629364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 to istnieje ryzyko zroszenia. i dlatego prze ponownym odpaleniem wędzarni wyciągnąłbym i klasyka rozpalenie , żar nagrzanie wędzarni do zadanej temp , nagrzani... Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16062-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy/#findComment-629369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.