Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podziękowania dla znajomego za dziki  prezent co kupił ode mnie zamykarkę o nazwie Paola .Zamykarkę sobie chwali ja też  chwaliłem .Kolega wysłał mi paczkę ze swoimi wyrobami wszystko smaczne tylko kolegę muszę przeszkolić odnośnie konserw w smaku super ale konsystencja  twarda ,podstawa robienia konserw nie utrzymana .Konserwa za sucha i twarda. W sumie  z dzikim mięsem osobiście nie miałem styczności może sam jestem noga ale mięso to mięso konserwa to konserwa i wymaga trochę innej roboty . Osobiście dodałbym wp : boczku .]Ale wiem że dzikie mięso to inna bajka .Więc poproszę bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek o jakieś linki do konserw z dzikim mięsem .

post-72431-0-01561200-1572980075_thumb.jpg

Edytowane przez jacekw21
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16574-prezent/
Udostępnij na innych stronach

Więc poproszę bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek o jakieś linki do konserw z dzikim mięsem .

Z tego co się orientuję z dzikiego nikt konserw na tej stronie nie robił.Ponieważ mięso z dzika ma sześciokrotnie mniej tłuszczu śródmieśniowego od wieprzowiny to do konserwy z dzika użył bym więcej tłuszczu wieprzowego niż do konserwy wieprzowej.Co do wody i mąki to może być problem bo mięso dzikie słabo trzyma wodę i 4-% towy dodatek mąki może być za mały żeby ta wodę zatrzymać w wyrobie i żeby konserwa nie była taka ubita jak piszesz.

Dzik sobie wisi w chłodni to może spróbuję zrobić jakieś eksperymentalne kilka konserw i wtedy opisze swoje spostrzeżenia.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16574-prezent/#findComment-645290
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzik sobie wisi w chłodni to może spróbuję zrobić jakieś eksperymentalne kilka konserw i wtedy opisze swoje spostrzeżenia.

Dziękuje .W sumie ta konserwa nie była taka bardzo twarda ale mogła by być bardziej miękka .Robił na samym dziku .Odnośnie tłuszczu to powiem że nie można narzekać w tej konserwie raczej jego nie brakowało . Ale zapewne wp dodana do dzika zrobiła by lepszą robotę   

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16574-prezent/#findComment-645335
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.