jacekw21 Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Podziękowania dla znajomego za dziki prezent co kupił ode mnie zamykarkę o nazwie Paola .Zamykarkę sobie chwali ja też chwaliłem .Kolega wysłał mi paczkę ze swoimi wyrobami wszystko smaczne tylko kolegę muszę przeszkolić odnośnie konserw w smaku super ale konsystencja twarda ,podstawa robienia konserw nie utrzymana .Konserwa za sucha i twarda. W sumie z dzikim mięsem osobiście nie miałem styczności może sam jestem noga ale mięso to mięso konserwa to konserwa i wymaga trochę innej roboty . Osobiście dodałbym wp : boczku .]Ale wiem że dzikie mięso to inna bajka .Więc poproszę bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek o jakieś linki do konserw z dzikim mięsem . Edytowane 5 Listopada 2019 przez jacekw21 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16574-prezent/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) Więc poproszę bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek o jakieś linki do konserw z dzikim mięsem .Z tego co się orientuję z dzikiego nikt konserw na tej stronie nie robił.Ponieważ mięso z dzika ma sześciokrotnie mniej tłuszczu śródmieśniowego od wieprzowiny to do konserwy z dzika użył bym więcej tłuszczu wieprzowego niż do konserwy wieprzowej.Co do wody i mąki to może być problem bo mięso dzikie słabo trzyma wodę i 4-% towy dodatek mąki może być za mały żeby ta wodę zatrzymać w wyrobie i żeby konserwa nie była taka ubita jak piszesz.Dzik sobie wisi w chłodni to może spróbuję zrobić jakieś eksperymentalne kilka konserw i wtedy opisze swoje spostrzeżenia. Edytowane 6 Listopada 2019 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16574-prezent/#findComment-645290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Listopada 2019 Dzik sobie wisi w chłodni to może spróbuję zrobić jakieś eksperymentalne kilka konserw i wtedy opisze swoje spostrzeżenia. Dziękuje .W sumie ta konserwa nie była taka bardzo twarda ale mogła by być bardziej miękka .Robił na samym dziku .Odnośnie tłuszczu to powiem że nie można narzekać w tej konserwie raczej jego nie brakowało . Ale zapewne wp dodana do dzika zrobiła by lepszą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16574-prezent/#findComment-645335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.