gollum Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zrobiona dzisiaj według wskazówek Arkadiusza i Zbója Madeja. Dzięki panowie, o taki wyrób mi chodziło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16586-dzisiejsza-pol%C4%99dwica/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofikan Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Listopada 2019 Gdybyś opracował finalny przepis, byłbym wdzięczny.. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16586-dzisiejsza-pol%C4%99dwica/#findComment-645536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Listopada 2019 Nie wiem czy wypada bo mojej inwencji w tym jest tyle co kot napłakał. Wiele razy próbowałem taką zrobić ale mi się nie udawało. Dopiero dzięki wskazówki kolegów wyszło tak jak chciałem. Peklowałem w woreczku pseudopróżniowym od 30 października do wczoraj. 20g soli peklującej na kilogram wtarte, potem mieszanka przypraw też wtarta, do wora i do lodówki.Wczoraj wieczorem na hak i pod sufitem w garażu całą noc wisiało. Wędziłem w murowanym wędzarniku 7 godzin w temperaturze najpierw 4 godziny około 35° A potem 3 godziny ok 50 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16586-dzisiejsza-pol%C4%99dwica/#findComment-645539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Listopada 2019 Nie wiem czy wypada bo mojej inwencji w tym jest tyle co kot napłakał. W Bez przesady, miałeś super nauczycieli ale i oni nic by nie zrobili gdyby uczeń nie był bystry i nie rozumiał co mówią/piszą. Super wyrób Waszej trójki potem mieszanka przypraw też wtarta, do wora i do lodówki. A co dokładnie było w tej mieszance (może jakieś proporcje)? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16586-dzisiejsza-pol%C4%99dwica/#findComment-645541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Pieprz czarny ziarnisty tłuczony w moździerzu, kolendra w ziarnach też z moździerza, owoce jałowca (ale maleńko,4 sztuki na 5 kg mięsa), papryka słodka, majeranek. Do tego pasta z własnych habanero i fatali (ale to trzeba lubieć) plus czosnek suszony. Proporcji nie potrafię podać, mam zwyczaj że mieszanki przypraw oraz zalewy (np do grzybów) po prostu biorę na łyżeczke próbuję. To ma być po prostu smaczne - smaczne dla mnie. Ktoś inny lubi inne smaki. A co do pomocy kolegów to mówię poważnie, ku mojemu zdumieniu wyszło wszystko, jest surowość, jest delikatność, jest nawet to mienienie się w świetle. Pycha. Edytowane 9 Listopada 2019 przez gollum Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16586-dzisiejsza-pol%C4%99dwica/#findComment-645543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) jest nawet to mienienie się w świetle.Płyta CD Ci wyszła? Edytowane 9 Listopada 2019 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16586-dzisiejsza-pol%C4%99dwica/#findComment-645544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Listopada 2019 Dokładnie :-) Pierwszy raz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16586-dzisiejsza-pol%C4%99dwica/#findComment-645545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.