nr.zadir Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Zrobiłem kiełbasę krakowską na samej soli.Czy taką kiełbasę mogę suszyć?Wykonanie: Wędzenie w temp. 50-60° - 4hPóźniej parzyłem do uzyskania w środku temp. 71°. Kolejnego dnia wędziłem 8h zimnym dymem około 30° i kolejnego dnia 4h też zimnym dymem.Użyłem 20g soli na kg mięsa.Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 10 Grudnia 2019 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16722-krakowska-bez-peklosoli/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Możesz suszyć ale w warunkach chłodniczych. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16722-krakowska-bez-peklosoli/#findComment-649157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nr.zadir Opublikowano 10 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Grudnia 2019 A jak długo? Ostatnio najlepszego smaku nabrała po jakiś 1,5 do 2 tyg. Tylko była na peklosoli. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16722-krakowska-bez-peklosoli/#findComment-649237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zrobiłem kiełbasę krakowską na samej soli. A gdzie zabezpieczenie bakteriologiczne ? Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16722-krakowska-bez-peklosoli/#findComment-649240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.