Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem kiełbasę krakowską na samej soli.
Czy taką kiełbasę mogę suszyć?
Wykonanie: Wędzenie w temp. 50-60° - 4h
Później parzyłem do uzyskania w środku temp. 71°. Kolejnego dnia wędziłem 8h zimnym dymem około 30° i kolejnego dnia 4h też zimnym dymem.
Użyłem 20g soli na kg mięsa.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16722-krakowska-bez-peklosoli/
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zrobiłem kiełbasę krakowską na samej soli.

 

A gdzie zabezpieczenie bakteriologiczne ?

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16722-krakowska-bez-peklosoli/#findComment-649240
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.