Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani!

Wiem,że łopatka z cielaka w kiełbasę to profanacja, ale takie jest życzenie. Mam więc prośbę : jak kiełbasę zrobić, jakich składników dodatkowych użyć, tzn. co dodać w jakich ilościach i oczywiście jakich przypraw użyć, mając dosłownie 2 kg łopatki z cielaka. Sprawa dość pilna :facepalm:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16943-%C5%82opatka-z-cielaka-jelenia/
Udostępnij na innych stronach

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16943-%C5%82opatka-z-cielaka-jelenia/#findComment-658091
Udostępnij na innych stronach

Sprawa dość pilna

Peklo-18-19g/kg,(48-72h), pieprz 3g/kg, czosnek 3-5 g/kg , jałowiec 0,5g/kg, gałka 0,5g/kg, opcjonalnie gorczyca 2 -3g/kg. Dodaj II WP minimum 1 kg optimum 3.

Możesz dodać zamiast gorczycy majeranek 2g/kg

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16943-%C5%82opatka-z-cielaka-jelenia/#findComment-658097
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.