Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

, możesz podgrzać i zalać w miseczki

 

I ponownie schładzać :sad: Galarciki w lodówce w foremkach śmiało mogą być z 5-6 dni

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-207678
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chodzi o klarowny wywar to ja stosuję wymianę wody po kilku minutach ostrego gotowania nóżek, golonek i dodatków, a po ponownym zagotowaniu pilnuję aby gotowało się "aby,aby" i wywar jest klarowny jak rosołek z kurczęcia :grin:

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-207679
Udostępnij na innych stronach

A ja się zbytnio nie bawię i są wystarczająco klarowne :grin:

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=45992#45992

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-207681
Udostępnij na innych stronach

  • 4 lata później...

Temat jakby lekko przymarł, więc odświeżę.

Przeczytałem go od początku i mnie zachęcił.

 

post-51023-0-96793200-1462028288_thumb.jpg

 

Z dwuch raciczek i trzech golonek.

Zabaczymy czy zastygnie. Właśnie wsunąłem do lodówki.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-494413
Udostępnij na innych stronach

Galaretę można też mrozić -ja wlewam w plastikowe opakowania np. po maśle ,czy margarynie i jak zastygnie wkładam do zamrażarki.Potem wystarczy wyjąć i zagotować z odrobiną wody i poczekać ,ąż ponownie się skrzepnie.

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-494422
Udostępnij na innych stronach

Wywar z mięsem można zamrozić. Ale nie należy wtedy przyprawiać czosnkiem. Tą część pomijamy. Po rozmrożeniu zagotowujemy galaretę i wtedy dopiero doprawiamy.

Tak czytałem gdzieś.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-494428
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.