karolszymczak Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 16 Marca 2012 miro, możesz podgrzać i zalać w miseczki Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-207676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 16 Marca 2012 , możesz podgrzać i zalać w miseczki I ponownie schładzać :sad: Galarciki w lodówce w foremkach śmiało mogą być z 5-6 dni Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-207678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 16 Marca 2012 Jeśli chodzi o klarowny wywar to ja stosuję wymianę wody po kilku minutach ostrego gotowania nóżek, golonek i dodatków, a po ponownym zagotowaniu pilnuję aby gotowało się "aby,aby" i wywar jest klarowny jak rosołek z kurczęcia :grin: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-207679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 16 Marca 2012 A ja się zbytnio nie bawię i są wystarczająco klarowne :grin: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=45992#45992 Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-207681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Temat jakby lekko przymarł, więc odświeżę.Przeczytałem go od początku i mnie zachęcił. Z dwuch raciczek i trzech golonek.Zabaczymy czy zastygnie. Właśnie wsunąłem do lodówki. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-494413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Galaretę można też mrozić -ja wlewam w plastikowe opakowania np. po maśle ,czy margarynie i jak zastygnie wkładam do zamrażarki.Potem wystarczy wyjąć i zagotować z odrobiną wody i poczekać ,ąż ponownie się skrzepnie. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-494422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Wywar z mięsem można zamrozić. Ale nie należy wtedy przyprawiać czosnkiem. Tą część pomijamy. Po rozmrożeniu zagotowujemy galaretę i wtedy dopiero doprawiamy.Tak czytałem gdzieś. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-494428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zawsze doprawioną mrożę i nic się nie dzieje,ale spróbuję zrobić następnym razem tak jak mówisz.Ja jeszcze posypuję galaretę natką pietruszki. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1707-galarciki/page/5/#findComment-494429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.