Skocz do zawartości

Mięso mielone wołowina problemy


KozHub

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie koledzy, mam pewien problem jestem kucharzem od jakiegoś czasu zacząłem serwować burgery wołowe fit z mała zawartością tłuszczu, przez co wychodzą bardzo suche i elastyczne... moje pytanie czy jest jakiś sposób na to? Bez dodawania dodatkowego tłuszczu? Dodam tylko ze mięso jest doprawiane solą pieprzem papryka i ocet.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Witajcie koledzy, mam pewien problem jestem kucharzem od jakiegoś czasu zacząłem serwować burgery wołowe fit z mała zawartością tłuszczu, przez co wychodzą bardzo suche i elastyczne... moje pytanie czy jest jakiś sposób na to? Bez dodawania dodatkowego tłuszczu? Dodam tylko ze mięso jest doprawiane solą pieprzem papryka i ocet.

 

Najpierw odstawiłbym ocet. Musisz robić próby.

Nie wiem, skąd zaczerpnąłeś przepis? Jeśli możesz to podaj.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis którego używam nauczył mnie mój szef wiec źródła już raczej nie ustalę ;/ sprawdza się świetnie ale w wypadku zwykłego burgera 20 procent tłuszczu i 80 mięsa rozdrobnionego i przepuszczanego przez sitko 5 mm. Jezli chodzi o ocet to robiłem właśnie takie próby z octem winny i octem spirytusowym, wydawało mi się ze ocet troszkę zmiękczył mięso ale chyba sobie to wmawiam ;/ myślałem popracować jeszcze z solą zmiękczająca ? Czy to dobry pomysł moim koledzy ? Czy może lepiej poszukać enzymu który zawiera wyżej wymiona sól?

 

Ps na soczystości mięsa nie zależy mi tak jak na kruchości, jest to Burger fit wiec pewnych jego cech nie da się obejść, pozdrawia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.