mucho Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Lipca 2020 Matambre, znany również jako suadero w niektórych krajach Ameryki Łacińskiej, to nazwa bardzo cienkiego kawałka wołowiny w Argentynie, Paragwaju i Urugwaju, pobieranego między skórą a żebrami, rodzaj steku z flanki. Nie jest to cięcie typowe dla steku z flanki. Jest to mięsień różowo zabrany między skórą a żebrami wołu.Ale mieliśmy tylko świnine więc nie było wyboru ???? Cytuj pozdr. maya Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17435-matambre-argentynskie-a-la-pizza/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.