Yakuza5510 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lipca 2020 Pekluje 4 dzień i wołowina dostala dziwny kolor, czy to jest normalne? Czy mięso nadaje się do wyrzucenia? 100g pękło soli i 20 g soli na 2 l wody / 1 kg udzca [Dodano: 22 lip 2020 - 22:11] Zdjęcia w załącznikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 23 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lipca 2020 (edytowane) Masz za słabą solanke i za duzo jej do tego mieszankę peklosoli i soli. Powinno być przy 1 kg. 0.4-0.5 litra i 40-50 g peklosoli i nastrzyk miesa. Temperatura peklowania 4 stopnie. Jeżeli w woreczki próżniowym to 20 g na kilogram. Ilość peklosoli musisz dobrać pod siebie tz może byc kilka gram więcej kilka mniej. Mięso na dwoje babka wróżyła. Jezeli nie jest oslizłe itp i niechcesz ryzykować to możesz przerobic no "coś" przy gdzie bedzie obrobka termiczna. Lub zaryzykować wymienić peklosolonkę.Na stronie forum masz sposób Tusiaczka idziesz jak po sznurku, nie ma potrzeby wywazać drzwi.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page-23?do=findComment&comment=617189 Tu masz może nawet lepiej i bardziej obrazowo opisane.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15844-pastrami-eanny-wg-tusiaczka/?hl=pastrami Edytowane 23 Lipca 2020 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakuza5510 Opublikowano 23 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lipca 2020 Dzięki! [Dodano: 23 lip 2020 - 07:56] Dodam że Przepis zabrałem z you tube... Tak to bywa, dzięki raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.