Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwość przygotowania mięsa tylko w soli kamiennej, jeżeli tak poproszę o porady lub odnośnik gdzie znajdę więcej informacji na ten temat. Z góry przepraszam jeżeli temat gdzieś już był poruszany ale nie potrafię znaleźć.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17560-peklowanie-bez-peklosoli/
Udostępnij na innych stronach

Mięso solimy na potrzeby pieczeni piekarnikowych, wyrobów grillowych i niektórych podrobów. Reszta musi być peklowana. Dawka azotynu jaka znajduje się z zalecanych ilościach peklosoli, jest minimalna i bezpieczna, ale robi super robotę w kwestiach zabezpieczenia mięsa.

Edytowane przez EAnna

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17560-peklowanie-bez-peklosoli/#findComment-675078
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.