Betkos Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Czy jest możliwość przygotowania mięsa tylko w soli kamiennej, jeżeli tak poproszę o porady lub odnośnik gdzie znajdę więcej informacji na ten temat. Z góry przepraszam jeżeli temat gdzieś już był poruszany ale nie potrafię znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 (edytowane) Mięso solimy na potrzeby pieczeni piekarnikowych, wyrobów grillowych i niektórych podrobów. Reszta musi być peklowana. Dawka azotynu jaka znajduje się z zalecanych ilościach peklosoli, jest minimalna i bezpieczna, ale robi super robotę w kwestiach zabezpieczenia mięsa. Edytowane 26 Sierpnia 2020 przez EAnna Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.