Skocz do zawartości

[Film][Rok 2006][I OZWB] Przygotowanie surowca i produkcja wyrobów mięsnych w warunkach polowych (zlot). Część 3.


Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam trzecią część filmu technologicznego, nakręconego podczas I Ogólnopolskiego Zlotu Wędzarniczej Braci w Napoleońskiej Zagrodzie, w 2006 r. Pani technolog omawia poszczególne etapy przygotowania elementów mięsnych do produkcji wyrobów, oraz odpowiada na pytania uczestników zlotu. Do naszej zlotowej produkcji masarskiej celowo użyliśmy urządzeń stosowanych przez domowego masarza, by jak najbardziej przystosować pokaz do warunków polowych. Zapraszam do oglądania.

 

Edytowane przez Maxell

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Wreszcie dociekłem się tego filmu z pierwszego zlotu. :) 

Nawet parę razy uchwyciła mnie kamera   :frantics:  :frantics:  :frantics:  :laugh:

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Poziom hałasu wzrasta wraz z ilością wypitych soków owocowych. :D :D :D To były czasy.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Szczególnie Mirku jak mnie opr....  :thumbsup:  :tongue:  abym nie podchodził do stołu za blisko, bo wchodzę w kadr kamery.  :laugh:  :tongue:  :frantics:

A co do napoji, to były przednie i w odpowiedniej ilości  :facepalm:   :D

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Pamiętam... :D Byłeś wyjątkowo ciekawy. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Pamiętam... Byłeś wyjątkowo ciekawy.

 

A w 25;34 doszło nawet do rękoczynów, jak mnie odciągasz. :laugh:  :laugh:

Ciekawy pozostałem do dzisiaj, ale mniej mnie o ponad 70 kg, to bym teraz całego stołu roboczego nie zasłonił  :laugh:  :laugh:

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Mnie też słychać  :) 

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.