Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry. Wczoraj pierwszy raz odpaliłem moja nowa wędzarnie - jak w tytule. 20kg mięsa jako tako uwedzone, muszę się oswoić z Dymboxem. Wędzarnia jest wyłożona nierdzewki i ocieploną. Po 8h zapiekania w 95° sytuacja wygląda jak na zdjęciu. Mam za niska temperaturę na te pojemność i ilość wsadu czy wędzarnia jest nieszczelna? Komin zamkniety.5be6d1fe1c7dbfe83ad7e64538b13b5b.jpg

 

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

3f247b7b1ae290cf56190da930a9b829.jpg

Edytowane przez Dym nad Jeziorem
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/
Udostępnij na innych stronach

Foto się faktycznie nie otwiera. Chodzi o to że szynka wp ma w środku 50°. Wcześniej wedzilem Thermowindem i wyroby zawsze dochodziły do 67° w środku. Czy grzałka w Booxa ma za małą moc na te kubaturę (200l), czy ustawilem za niska temperaturę czy mam za dużo wsadu?

 

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687861
Udostępnij na innych stronach

Czy grzałka w Booxa ma za małą moc na te kubaturę (200l)

 

 

Z tego co wiem, Booxa Smoker ma grzałkę 2kW z piekarnika sterowaną regulatorem PID, więc dla tej komory w zupełności wystarczy. Jaką temperaturę miałeś ustawioną a jaką w komorze? 

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687863
Udostępnij na innych stronach

Sprawa się wyjaśniła. Uszkodzona sonda w wedzarni. Wyświetlacz pokazywał 100° a faktycznie było 80°. Wyroby nie wyszły źle, ale musiałem szynki sparzyć.

 

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dym nad Jeziorem
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687916
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Sprawa się wyjaśniła. Uszkodzona sonda w wedzarni. Wyświetlacz pokazywał 100° a faktycznie było 80°. Wyroby nie wyszły źle, ale musiałem szynki sparzyć.

 

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Kolego jak sprawdza Ci się Booxa Smoker 200? Stoję przed wyborem i wacham się pomiędzy 165 a 200. Potrzebuje do częstego wędzenia raczej niewielkich ilości

Pozdr, Łukasz
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-694017
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.