Dym nad Jeziorem Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Grudnia 2020 (edytowane) Dzień dobry. Wczoraj pierwszy raz odpaliłem moja nowa wędzarnie - jak w tytule. 20kg mięsa jako tako uwedzone, muszę się oswoić z Dymboxem. Wędzarnia jest wyłożona nierdzewki i ocieploną. Po 8h zapiekania w 95° sytuacja wygląda jak na zdjęciu. Mam za niska temperaturę na te pojemność i ilość wsadu czy wędzarnia jest nieszczelna? Komin zamkniety. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Grudnia 2020 przez Dym nad Jeziorem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Po 8h zapiekania w 95° sytuacja wygląda jak na zdjęciu. Foto się nie otwiera,ale po takim czasie podpiekania ,można sobie wyobrazić co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Po 8h zapiekania w 95° Czytaj Bracie Forum Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaniek Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Przepraszam bardzo, piekłeś to 8h w 95 stopniach? :/ Też chętnie zobaczę foto co z tych 20kg zostało Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dym nad Jeziorem Opublikowano 13 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Foto się faktycznie nie otwiera. Chodzi o to że szynka wp ma w środku 50°. Wcześniej wedzilem Thermowindem i wyroby zawsze dochodziły do 67° w środku. Czy grzałka w Booxa ma za małą moc na te kubaturę (200l), czy ustawilem za niska temperaturę czy mam za dużo wsadu? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Czy grzałka w Booxa ma za małą moc na te kubaturę (200l) Z tego co wiem, Booxa Smoker ma grzałkę 2kW z piekarnika sterowaną regulatorem PID, więc dla tej komory w zupełności wystarczy. Jaką temperaturę miałeś ustawioną a jaką w komorze? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dym nad Jeziorem Opublikowano 13 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Miałem temperaturę 95° ustawiona i taka również w komorze. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekw21 Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Grudnia 2020 A jaki termometr masz do kontroli temp. w wyrobie ? Wnioskuje ,że termometr do kitu .Pokaż te swoje wyroby po 8 h podpiekania . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dym nad Jeziorem Opublikowano 13 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Grudnia 2020 (edytowane) Sprawa się wyjaśniła. Uszkodzona sonda w wedzarni. Wyświetlacz pokazywał 100° a faktycznie było 80°. Wyroby nie wyszły źle, ale musiałem szynki sparzyć. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Grudnia 2020 przez Dym nad Jeziorem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-687916 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bero Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Sprawa się wyjaśniła. Uszkodzona sonda w wedzarni. Wyświetlacz pokazywał 100° a faktycznie było 80°. Wyroby nie wyszły źle, ale musiałem szynki sparzyć. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu TapatalkaKolego jak sprawdza Ci się Booxa Smoker 200? Stoję przed wyborem i wacham się pomiędzy 165 a 200. Potrzebuje do częstego wędzenia raczej niewielkich ilości Cytuj Pozdr, Łukasz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17877-w%C4%99dzarnia-booxa-smoker-200/#findComment-694017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.