Bahus Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Września 2008 Pasztet strasburski 3 - 4 gęsie wątróbki 5 dag słoniny 10 dag gęsiego smalcu 1 łyżka masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Umyte i oczyszczone wątróbki udusić ze słoniną, dodając masło. Przepuścić 3 razy przez maszynkę, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać i przetrzeć przez sitko. Wymieszać ze stopionym gęsim smalcem. Schłodzić. Podawać do pieczywa. Można dodać zależnie od upodobań mniej lub więcej (niż w przepisie) smalcu. Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1803-pasztet-strasburski/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.