Bahus Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Września 2008 Pasta z wątróbek po strasbursku 30 dag wątróbek z kurczaka 4 łyżki masła 2 małe cebule 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Umyć i osuszyć. Drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wątróbkę wraz z cebulą usmażyć na połowie masła (ok 4 min). Posolić i popieprzyć. Dodać jajko. Wymieszać. Podsmażyć do ściągnięcia się białka. Ostudzić. Całość utrzeć z resztą masła na gładką masę. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1805-pasta-z-w%C4%85tr%C3%B3bek-po-strasbursku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.