klodek4 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2001 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 paolodoro, mniam :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: ja uwiel :clap: biam ośmiorniczki pod każdą postacią :clap: :clap: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2002 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 łojj , ale Zoo :shock: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2003 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 paolodoro, a zdradz jak ją przyrządzasz :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2004 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 tak po krótce , wymoczona pod bieżącą wodą , obgotowana w wodzie z czosnkiem i solą , pokrojona w cząstki , wymieszana z posiekanym selerem naciowym pokrojonym w cząstki , polana oliwą z oliwek plus pieprz i sól do smaku , co niektórzy dodają octu balsamicznego , ale to kwestia smaków :thumbsup: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2005 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 paolodoro, nieomieszkam spróbuję, dzięki Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agga Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2006 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Kibiny z mięsem i czerwony barszczyk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2007 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 A ja dzisiaj zrobiłem pałeczki z kurczaka w warzywkach wg mojego pomysłu. To tak specjalnie dla mojej żonki która uwielbia to danie:) Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2008 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Dziś na obiad chińska zupa pomidorowa z wołowiną i imbirem ...syta ale i orzeźwiająca...w sam raz na taką pogodę pikantna i lekko słodka...o wyraźnym smaku pomidorków i lekko kwaskowa przejrzysta i bulionowa...w środku drobno pokrojona wołowinka...do tego sajgonki leciutkie...i gra gitarka ...na koniec posypana świeżą, zieloną dymką...i przyprawiona sokiem wyciśniętym z imbiru wymieszanym z odrobina oleju sezamowego...wołowina pokrojona w cieniutkie płatki była wcześniej marynowana w kieliszku wódki, sosie sojowym jasnym i kilku przyprawach...smak krótko mówiąc ORGAZM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 witcher, A ja dzisiaj zrobiłem pałeczki z kurczaka w warzywkach wg mojego pomysłu-opisz kolego,jak mniej więcej zrobiłeś to danie? Pozdrawiam :wink: Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2010 Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Prosiak z rożna, grillowane żeberka i karkówka, kwaśnica, żeberka z pieca konwekcyjnego wg JackaC, a wszystko popijane... Pozdrowionka z Napoleonowa :grin: :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 witcher, A ja dzisiaj zrobiłem pałeczki z kurczaka w warzywkach wg mojego pomysłu-opisz kolego,jak mniej więcej zrobiłeś to danie? Pozdrawiam :wink: Bardzo proszę: Udka nacieramy papryką, czosnkiem, pieprzem i solą i odstawiamy do lodówki na czas od kilku godzin do nawet całej doby. Nastepnie rozpuszczamy masło na patelni i obsmażamy udka na złocisty kolor. Nastepnie dodajemy po koleji (w odstępie 1-2 minut) cebulkę pokrojoną w kostkę, fasolkę (30dkg), 1 paprykę słodką(kostka), 1 posiekaną papryczkę peperoni i 2 pomidory(pokrojone w kostke). Ilość papryczek peperoni można zwiększyć w zależnosci od żądanej ostrości. Podlewamy wodą lub bulionem, przykrywamy i dusimy przez około 30-40 min Do momentu aż fasolka będzie miękka a pomidory się rozpadną tworząc sos. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-172969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowansw Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 witcher, Dzięki Ci za przepis,będę próbował :wink: A oto mój dzisiejszy obiad:schab po staropolski Cytuj lepiej nie dosolić jak przesolić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witcher Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 A oto mój dzisiejszy obiad:schab po staropolski Widzę że ze śliweczką - mniam mniam Ja dzisiaj robiłem kurczak faszerowany wg Dziadka do tego pieczeń wieprzowa z łopatki "na szaro" Pasztet podlaski i ozorek wołowy w galaretce. W związku z dużą ilością rosołu wołowego i drobiowego powstała pomidorówka na dzisiaj i około 7 litrów rosołku drobiowego do wykorzystania w dowolnym celu - mniam :thumbsup: Cytuj Wiem co jem bo sam to robię Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A u mnie dzisiaj Sushi, co prawda na kolację a nie obiad. Dzieciaki uwielbiają :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A u mnie dzisiaj Sushio qurczę -Aga już żałuję , że się z Tobą nie zakolegowałem na zlocie :blush: też uwielbiam , a dzieciakiem już niestety nie jestem Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 U mnie dziś żeberka zlotowe JackaC poezja :thumbsup: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A u nas żeberka w sosie z rozmarynem, palce lizać :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2018 Opublikowano 1 Września 2011 o qurczę -Aga już żałuję , że się z Tobą nie zakolegowałem na zlocie :blush: też uwielbiam , a dzieciakiem już niestety nie jestem nic straconego :grin: Może uda się zrobić na jakimś regionalnym zlocie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2019 Opublikowano 1 Września 2011 a ja już dziś obiecałem, ze zrobię nam pyszna zapiekankę: bakłażan w plastrach, na to parmezan, na to warstwa mięska mielonego przysmażonego z czosnkiem, pesto i puszką pomidorów, na to znów bakłażan, znów odrobina parmezanu...na to ostatnia warstwa mięska i na nią grubo mozarelli...i do piekarnika...bakłażan oczywiście najpierw godzinkę posolony czeka i obcieka, żeby gorycz zgubił...i potem na sucho warto go w plastrach oczywiście obsmażyć bez oliwy przed układaniem, żeby sobie zmiękł. Naprawdę tak to lubimy, że już bym się za obiad brał...ale nie chce mi się z łóżka wstawać eheheh...dopóki moja Madzinka nie przyniesie mi śniadanka...a właśnie czuje jajóweczkę: jajeczka od naszych kur, boczuś wędzony naszego wyrobu, a szczypiorek z zielnika Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2020 Opublikowano 1 Września 2011 Bułki nadziewane pieczarkami. Pierwszy raz robiłem, jakbym wiedział że takie :thumbsup: to bym zrobił zdjęcie. A tak ciężko się oderwać od jedzenia. :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2021 Opublikowano 1 Września 2011 A ja wzrokowiec jestem! Gdzie są zdjęcia??? :devil: Cytuj a tu moja stronka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2022 Opublikowano 1 Września 2011 Obiad z przed kilku dni Trochę wodę puściły, ale wysmażyłem i goście byli zadowoleni Ja też :thumbsup: Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2023 Opublikowano 1 Września 2011 Wcale się nie dziwię, tez bym była zadowolona :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-173901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2024 Opublikowano 2 Września 2011 ..........a dzis kurczaczek modyfikacja przepisu JackaC na żeberka https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=7679&postdays=0&postorder=asc&start=0 pychota a mniej tłusta :wink: Warto spróbować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-174111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #2025 Opublikowano 2 Września 2011 Na jutro planuję rosół z ryżem wątrobianym wg przepisu z "CK Kuchni" Makłowicza. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/81/#findComment-174152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.