Dziadek Vito Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Listopada 2021 Historia mojego bigosu. 3 kg kiszonej kapusty2 pieczone golonki4 pętka cienkiej kiełbasy 50 dkg mięsa z wędzonych żeberek2 dkg suszonych podgrzybków2 dkg suszonych prawdziwków0.5 kg gotowanych grzybów2 czerwone cebule10 suszonych śliwek4 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego 30%2 przyprawy Prymat do bigosuPieprz do smaku Kapucha wypłukana i odsączona raz jeden. Pociachana na drobniej. Golonki rozebrane i pokrojone w kostkę. Spieczona skórka ze sporą jeszcze ilością tłuszczyku na bok tymczasowo. Suszone grzyby odciśnięte I pokrojone na drobniej. Gotowana krajanka z grzybów dodana. Cebulka w kostkę i podsmażamy, kiełbasa również na patelnię. Suszone śliwki pokrojone na drobniej. Koncentrat tak jak w przepisie. 2 przyprawy Prymat, muszą być. Nie dodałem oprócz tego nic oprócz pieprzu bo lubię ostrą kuchnię. Zero soli itd. Mieszanko wszystkiego i do żaroodpornego naczynia. Wlewamy wodę która pozostała się z namoczonych grzybów. Tłuste skóry z golonki na wierzch, zamykamy i do piekarnika. 3 godziny w 180 stopni (termoobieg), wyjęte, zamieszane, skórki z golonki na talerz. Trochę bigosu też. Reszta ponownie do piekarnika i godzinka w 160 stopni z termoobiegiem. W międzyczasie pochłaniamy to co na talerzu jako test a następnie twierdzimy że jest zajebiste bo inaczej nie idzie tego określić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18693-historia-mojego-bigosu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Listopada 2021 Każdy przepis na bigos jest dobry. Nawet pieczony. Wybaczę nawet przyprawę do bigosu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18693-historia-mojego-bigosu/#findComment-734484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romk Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Listopada 2021 Każdy przepis na bigos jest dobry. Nawet pieczony. Wybaczę nawet przyprawę do bigosu.Pod warunkiem, że nie ma vegetty. Cytuj Romk Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18693-historia-mojego-bigosu/#findComment-734497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Listopada 2021 mojego bigosu Co twórca to inny bigos i to jest piękne . Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18693-historia-mojego-bigosu/#findComment-734509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.