Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Historia mojego bigosu.

 

3 kg kiszonej kapusty

2 pieczone golonki

4 pętka cienkiej kiełbasy

50 dkg mięsa z wędzonych żeberek

2 dkg suszonych podgrzybków

2 dkg suszonych prawdziwków

0.5 kg gotowanych grzybów

2 czerwone cebule

10 suszonych śliwek

4 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego 30%

2 przyprawy Prymat do bigosu

Pieprz do smaku

 

Kapucha wypłukana i odsączona raz jeden. Pociachana na drobniej. Golonki rozebrane i pokrojone w kostkę. Spieczona skórka ze sporą jeszcze ilością tłuszczyku na bok tymczasowo. Suszone grzyby odciśnięte I pokrojone na drobniej. Gotowana krajanka z grzybów dodana. Cebulka w kostkę i podsmażamy, kiełbasa również na patelnię. Suszone śliwki pokrojone na drobniej. Koncentrat tak jak w przepisie. 2 przyprawy Prymat, muszą być. Nie dodałem oprócz tego nic oprócz pieprzu bo lubię ostrą kuchnię. Zero soli itd. Mieszanko wszystkiego i do żaroodpornego naczynia. Wlewamy wodę która pozostała się z namoczonych grzybów. Tłuste skóry z golonki na wierzch, zamykamy i do piekarnika. 3 godziny w 180 stopni (termoobieg), wyjęte, zamieszane, skórki z golonki na talerz. Trochę bigosu też. Reszta ponownie do piekarnika i godzinka w 160 stopni z termoobiegiem. W międzyczasie pochłaniamy to co na talerzu jako test a następnie twierdzimy że jest zajebiste bo inaczej nie idzie tego określić.

post-102767-0-56608300-1638121080_thumb.jpg

post-102767-0-17927200-1638121162_thumb.jpg

post-102767-0-90905100-1638121214_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18693-historia-mojego-bigosu/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.