BonAir Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Października 2008 A co stoi na przeszkodzie, aby przy produkcji salami, dla zapewnienia pożądanej wyższej wilgotności podczas dojrzewania, wykorzystać "patent" z przepisu na schab a'la wędliny parmeńskie i baton salami wsadzić w rajstopę? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1874-salami-i-po%C5%84czocha-ze-schabu-ala-parme%C5%84skie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Października 2008 Rozumiem, że osłonką do salami będzie rajstopa. Osobiście nie widzę powodów by tego nie zrobić, należy kilkakrotnie zawinąć rajstopkę. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1874-salami-i-po%C5%84czocha-ze-schabu-ala-parme%C5%84skie/#findComment-43049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Października 2008 Rozumiem, że osłonką do salami będzie rajstopa Nie, nie- jako osłonkę wykorzystać osłonkę białkową (albo kolagenową), a dla zapewnienia wysokiej wilgotności nałożyć na całość rajstopę, która zapobiegnie powstaniu "suchej skórki". Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1874-salami-i-po%C5%84czocha-ze-schabu-ala-parme%C5%84skie/#findComment-43050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Października 2008 Można spróbować. Powinno udać się. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1874-salami-i-po%C5%84czocha-ze-schabu-ala-parme%C5%84skie/#findComment-43053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.