Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kuone, czekam na zdjęcia finalne, gdyż wszystko chcę wkleić na stronkę.

Powodzenia

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1183
Udostępnij na innych stronach

zapomnialem zrobic zdjecia :wink:

http://img83.imageshack.us/my.php?image=1000881medium8cf.jpg

 

Poprostu palce lizać :grin:

http://tutajzarobisz.blogspot.com - warto tu klikac...

 

.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1186
Udostępnij na innych stronach

Jak pisałem w pierwszym poście,zrobiłem dwie szyneczki-jedną z łopatki zjadłem od razu(no nie na raz) ,a drugą dopiero dziś zacząłem.Myślę,że mogłem po wędzeniu nie parzyć tej drugiej-jest trochę suchawa-tydzień leżała w lodówce.Czy można po uwędzeniu przechowywać w lodówce np tydzień a potem sparzyć?
mniamniam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1188
Udostępnij na innych stronach

Najlepiej zamrozić (zreszta tak samo jak wędzoną lub białą kiełbaskę czy kaszankę) następnie powolutku (na dole lodówki) rozmrozić i normalnie sparzyć. Będzie jak świeża. Warunek umiejetne i powolne rozmrażanie. :wink:

Pozdrowionka

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1189
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Maxwell! - a czy po rozmrożeniu i sparzeniu ,jeśli jest większy kawalek,można ,żeby nie wyschła w lodówce,przechowywać bez obawy w jakimś np woreczku nylonowym?
mniamniam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1191
Udostępnij na innych stronach

Ale tylko podczas zamrożenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1192
Udostępnij na innych stronach

W przepisie Dziadka na weekendowy kurczak aromatyczny ,pisze cyt.:

 

,,Tak wypełnionego kurczaka wkładamy do wody o temp. 85-90 st. C i parzymy przez około. 10 min. Następnie obniżamy temp. wody do około 75 – 80 st. C i parzymy do osiągnięcia wewnątrz najgrubszego mięśnia t j. piersi temp. 65 – 68 st. C (ze wzgl. Na ptasią grypę proponuję temp. wewnątrz 72 – 73 st. C ) "

 

Z braku termometra z sondą mam pytanie :

ile czasu trzeba parzyć,aby uzyskać tą temperature?

pozdrawiam

mniamniam
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1214
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.