Maxell Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Kuone, czekam na zdjęcia finalne, gdyż wszystko chcę wkleić na stronkę.Powodzenia Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuone Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 zapomnialem zrobic zdjecia :wink: http://img83.imageshack.us/my.php?image=1000881medium8cf.jpg Poprostu palce lizać :grin: Cytuj http://tutajzarobisz.blogspot.com - warto tu klikac... . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 No elegancko Kuone- dobrze, że zaraz będzie świateczny żurek na obiad bu mi smaka narobiłeś.Gratuluję :grin: Cytuj Nic mnie tak nie cieszy, nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekgks Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jak pisałem w pierwszym poście,zrobiłem dwie szyneczki-jedną z łopatki zjadłem od razu(no nie na raz) ,a drugą dopiero dziś zacząłem.Myślę,że mogłem po wędzeniu nie parzyć tej drugiej-jest trochę suchawa-tydzień leżała w lodówce.Czy można po uwędzeniu przechowywać w lodówce np tydzień a potem sparzyć? Cytuj mniamniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Najlepiej zamrozić (zreszta tak samo jak wędzoną lub białą kiełbaskę czy kaszankę) następnie powolutku (na dole lodówki) rozmrozić i normalnie sparzyć. Będzie jak świeża. Warunek umiejetne i powolne rozmrażanie. :wink: Pozdrowionka Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekgks Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Dzięki Maxwell! - a czy po rozmrożeniu i sparzeniu ,jeśli jest większy kawalek,można ,żeby nie wyschła w lodówce,przechowywać bez obawy w jakimś np woreczku nylonowym? Cytuj mniamniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ale tylko podczas zamrożenia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekgks Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 W przepisie Dziadka na weekendowy kurczak aromatyczny ,pisze cyt.: ,,Tak wypełnionego kurczaka wkładamy do wody o temp. 85-90 st. C i parzymy przez około. 10 min. Następnie obniżamy temp. wody do około 75 – 80 st. C i parzymy do osiągnięcia wewnątrz najgrubszego mięśnia t j. piersi temp. 65 – 68 st. C (ze wzgl. Na ptasią grypę proponuję temp. wewnątrz 72 – 73 st. C ) " Z braku termometra z sondą mam pytanie :ile czasu trzeba parzyć,aby uzyskać tą temperature?pozdrawiam Cytuj mniamniam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/190-pierwszy-raz/page/2/#findComment-1214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.