Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Roladki z wątróbki cielęcej

 

4 spore plastry wątróbki cielęcej (po 15 dag)

1 cebula

1 duże kwaśne jabłko

2 łyżeczki soku z cytryny

1 łyżeczka ziół prowansalskich

sól

mąka do oprószenia wątróbki

2 łyżki oleju

 

Wątróbkę opłukać. Cebulę i jabłko obrać. Cebulę pokroić w talarki, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, oprószyć ziołami prowansalskimi, podzielić na 4 części. Na każdym plastrze wątróbki ułożyć porcję jabłka. Wątróbkę zrolować, roladki spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką. Olej rozgrzać na patelni, zrumienić roladki ze wszystkich stron, wrzucić cebulę, smażyć razem z wątróbką na małym ogniu przez 15 min. Pod koniec oprószyć solą. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz z zieloną sałatą.

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1924-roladki-z-w%C4%85tr%C3%B3bki-ciel%C4%99cej/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.