Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Października 2008 Roladki z wątróbki cielęcej 4 spore plastry wątróbki cielęcej (po 15 dag) 1 cebula 1 duże kwaśne jabłko 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól mąka do oprószenia wątróbki 2 łyżki oleju Wątróbkę opłukać. Cebulę i jabłko obrać. Cebulę pokroić w talarki, jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, oprószyć ziołami prowansalskimi, podzielić na 4 części. Na każdym plastrze wątróbki ułożyć porcję jabłka. Wątróbkę zrolować, roladki spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką. Olej rozgrzać na patelni, zrumienić roladki ze wszystkich stron, wrzucić cebulę, smażyć razem z wątróbką na małym ogniu przez 15 min. Pod koniec oprószyć solą. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz z zieloną sałatą. Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1924-roladki-z-w%C4%85tr%C3%B3bki-ciel%C4%99cej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.