Skocz do zawartości

Zraziki siekane z wątroby wieprzowej


Rekomendowane odpowiedzi

Zraziki siekane z wątroby wieprzowej

 

40 dag wątroby wieprzowej

2 czerstwe bułki kajzerki

100 ml mleka

2 jajka

2 średnie cebule

1 łyżka posiekanego szczypiorku

2 łyżki masła

15 dag mąki pszennej

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1/4 łyżeczki suszonego majeranku gałka muszkatołowa,

sól i pieprz do smaku

 

Bułki namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zemleć wraz z wątrobą maszynce do mięsa. Dodać jajka, cebulę, mąkę, natkę pietruszki, majeranek, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku. Wyrobić na jednolitą masę. Formować niewielkie zraziki. Gotować w osolonej wodzie ok 10 min. Przełożyć na półmisek posypać posiekanym szczypiorkiem i polać stopionym masłem.

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1926-zraziki-siekane-z-w%C4%85troby-wieprzowej/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.