Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sałatka ozorkowa

 

250 g ugotowanego ozorka wołowego

1 czerwona papryka (80 g)

1 czerwona cebula

150 g pieczarek Sos:

sok z 1 /2 cytryny

3 łyżki oliwy

1/2 łyżeczki soli

1 łyżka posiekanego

koperku

1/2 łyżeczki białego pieprzu

 

Szklankę wody zagotować, posolić. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w cienkie paseczki, wrzucić do wrzątku na 3-4 min. Wyjąć, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić na talarki. Ozorek pokroić na cienkie paseczki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Składniki sałatki wrzucić do miseczki, wymieszać. Przygotować sos: sok cytrynowy dokładnie rozetrzeć z solą, dodać oliwę i koperek, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Sałatkę polać sosem, ponownie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 30 min.

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1927-sa%C5%82atka-ozorkowa/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.