Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Października 2008 Sałatka ozorkowa 250 g ugotowanego ozorka wołowego 1 czerwona papryka (80 g) 1 czerwona cebula 150 g pieczarek Sos: sok z 1 /2 cytryny 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżeczki białego pieprzu Szklankę wody zagotować, posolić. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w cienkie paseczki, wrzucić do wrzątku na 3-4 min. Wyjąć, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić na talarki. Ozorek pokroić na cienkie paseczki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Składniki sałatki wrzucić do miseczki, wymieszać. Przygotować sos: sok cytrynowy dokładnie rozetrzeć z solą, dodać oliwę i koperek, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać. Sałatkę polać sosem, ponownie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1927-sa%C5%82atka-ozorkowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.