Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam przepis ,nawet nie wiem skąd , chyba gdzieś znalazłem na stronach , gdyż tłumaczenie jest z automatu , ale nie ma wielu błędów.Myślę ,że jelśi jesteś zainteresowany komercyjnie to szukałbym kogoś kto pochodzi z Maroka lub Tunezji , pewenie mógłby Ci załatwic kontakt lub może sam by umiał taki wyrób zrobić .Kiełbaske da sie zrobić z jagnięciny i wołowiny lub mieszaną .W moim mieście widzę dużo  ludzi którzy pochodzą z tych krajów , pracują u nas . Kiedyś zastanawiałem się czy mięso naszych jagniąt się nadaje na taki wyrób , będąc kiedyś w Tunezji odniosłem wrażenie ,że owce i kozy hodowane w tamtym rejonie maja trudniejsze warunki życia , a mięso chyba  chudsze . Niestety nie pokusiłem sie o zrobienie tego wyrobu.  

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19312-merguezy-jagni%C4%99ce/#findComment-782989
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.