barkos Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Salami z karkówki plus słonina.Peklosoli 25g/kgMieso i slonina zmielone na 6mm. Ok q/3 miesa na 3mm.Pieprz czarny 3g, czosnek granulowany 3g, pasta paprykowa łagodna, ziele angielskie i jałowiec, trochę kuminu, kopru włoskiego, gałki, bazylii, cukier i miód, wytrawne wino i kultury z browin.Nadziane do jelit wołowych ok 6cm srednicy.Teraz fermentacja w piekarniku w 22C i 88% wilgotności. Cytuj Jeśli mieszkasz blisko lasu, musisz powiadomić nadleśnictwo gdy trawa będzie wypalana Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19463-tata-daj-star%C4%85-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-807300 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkos Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Kakby co to takie lagodne by dzieci jaadły???? Cytuj Jeśli mieszkasz blisko lasu, musisz powiadomić nadleśnictwo gdy trawa będzie wypalana Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19463-tata-daj-star%C4%85-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-807391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Stycznia 2023 Oczywiście!Dzieci jedzą nawet ostre i kwaśne.Chyba, że maja zepsuty smak słodyczami Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19463-tata-daj-star%C4%85-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-807393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkos Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Parę dni minęło i salami nabrała kolorów ???? Cytuj Jeśli mieszkasz blisko lasu, musisz powiadomić nadleśnictwo gdy trawa będzie wypalana Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19463-tata-daj-star%C4%85-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-809288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkos Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Nie samym starym człowiek żyje???? [Dodano: 23 sty 2023 - 22:46] Szynka 100% Cytuj Jeśli mieszkasz blisko lasu, musisz powiadomić nadleśnictwo gdy trawa będzie wypalana Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19463-tata-daj-star%C4%85-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-810600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkos Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Dla pamięci zostawiam przepis szynka 100%. Z mojej 1,5 kg wyszlo 750 g kl1 krojona w kostkę 1cm i 750g tlustego i ściegnistego, mielone dwukrotnie na sitku 4mm.Do tego 17g peklosoli na kg, odrobine bialego i czarnego pieprzu, pieprzu ziołowego, czosnku, gałki, suszonego lubczyku i kopru włoskiego. Dawalem przyprawy na wyczucie i tym razem wyszlo nieźle. Do masy miesnej doszlo jeszcze ok 150 ml zimnej wody i dla galaretki ok 20 g zelatyny. Wszystko do woreczka i pod sprezyną szynkowara do lodowki na noc. Rano parzenie w ok 80 stpniach przez ok 2 godziny, studzenie w wodzie i do lodowki bez sprezyny na 8h. I gotowe. Cytuj Jeśli mieszkasz blisko lasu, musisz powiadomić nadleśnictwo gdy trawa będzie wypalana Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19463-tata-daj-star%C4%85-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-810686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barkos Opublikowano 26 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Coppa idzie polezeć w próżni a polędwica wręcz przeciwnie ???? Cytuj Jeśli mieszkasz blisko lasu, musisz powiadomić nadleśnictwo gdy trawa będzie wypalana Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19463-tata-daj-star%C4%85-kie%C5%82bas%C4%99/page/2/#findComment-811155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.