rob000 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 czy można zamrozić pozostałe osłonki na kiełbasy (jelita), Pozostała mi połowa po zrobieniu kiełbasy, były zakonserwowane solą???????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/198-czy-mo%C5%BCna-zamrozi%C4%87-pozosta%C5%82e-os%C5%82onki-na-kie%C5%82basy-jelita/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Cześć.W dziale Jelita/ Wszystko o jelitach, znajdziesz sposób postepowania z jelitami pozostałymi po produkcji. W kazdym razie zamrażanie nie jest zalecane. Najlepiej zasolićPozdrawiam Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/198-czy-mo%C5%BCna-zamrozi%C4%87-pozosta%C5%82e-os%C5%82onki-na-kie%C5%82basy-jelita/#findComment-1150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob000 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 przeglądam te artykuły ale nijak nie mogę znaleźć o postępowaniu z pozostałymi jelitami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/198-czy-mo%C5%BCna-zamrozi%C4%87-pozosta%C5%82e-os%C5%82onki-na-kie%C5%82basy-jelita/#findComment-1151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Patrz na sposoby konserwacji jelit solenie (podwójne) Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/198-czy-mo%C5%BCna-zamrozi%C4%87-pozosta%C5%82e-os%C5%82onki-na-kie%C5%82basy-jelita/#findComment-1152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Witam -pozostałe z produkcji jelita należy osączyć z nadmiaru wody i ponownie zasolić- przechowywać w słoiku szklanym w lodówce lub chłodnym miejscu. - prawidłowo zasolone i przechowywane bedą zdatne do użytku nawet do 5lat - ZASOLIĆ NIE TRZEĆ SOLĄ- NIE NALEŻY UMIESZCZAĆ JELIT W ZAMRAŻALNIKU Mam nadzieje że już wszystko jasne :wink: Pozdrawiam Mirosław Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/198-czy-mo%C5%BCna-zamrozi%C4%87-pozosta%C5%82e-os%C5%82onki-na-kie%C5%82basy-jelita/#findComment-1153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.