Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

W dziale Jelita/ Wszystko o jelitach, znajdziesz sposób postepowania z jelitami pozostałymi po produkcji. W kazdym razie zamrażanie nie jest zalecane. Najlepiej zasolić

Pozdrawiam

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Patrz na sposoby konserwacji jelit solenie (podwójne)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Witam

 

-pozostałe z produkcji jelita należy osączyć z nadmiaru wody i ponownie zasolić

- przechowywać w słoiku szklanym w lodówce lub chłodnym miejscu.

- prawidłowo zasolone i przechowywane bedą zdatne do użytku nawet do 5lat

 

- ZASOLIĆ NIE TRZEĆ SOLĄ

- NIE NALEŻY UMIESZCZAĆ JELIT W ZAMRAŻALNIKU

 

Mam nadzieje że już wszystko jasne :wink:

 

Pozdrawiam Mirosław

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.