Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Biała wg Krystka

Mięso:

3kg szynki

1,5kg łopatki

2kg podgardle lub boczek wp.

Przyprawy:

18g/kg sól warzonka

3g/kg pieprz czarny

5g/kg czosnek świeży

1g/kg majeranek.

1g/kg cukier

300ml na całość.

Całość mielone na sicie fi10

Mięso zasalamy według wagi na 24h,po czym mielimy przyprawiamy,

dokładnie wyrabiamy i można nadziewać w jelito u mnie 28/30/32

Parzenie: woda 80st.C do uzyskania 68st.C wewnątrz wyrobu

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19949-bia%C5%82a-wg-krystka/
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.