Muski Opublikowano 6 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Lipca 2023 Biała wg Krystka Mięso: 3kg szynki 1,5kg łopatki 2kg podgardle lub boczek wp. Przyprawy: 18g/kg sól warzonka 3g/kg pieprz czarny 5g/kg czosnek świeży 1g/kg majeranek. 1g/kg cukier 300ml na całość. Całość mielone na sicie fi10 Mięso zasalamy według wagi na 24h,po czym mielimy przyprawiamy, dokładnie wyrabiamy i można nadziewać w jelito u mnie 28/30/32 Parzenie: woda 80st.C do uzyskania 68st.C wewnątrz wyrobu Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19949-bia%C5%82a-wg-krystka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi