Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Biała kiełbasa surowa

Składniki:

  • 2, 5 kg łopatki,

  • 0, 5 kg podgardla,

  • 60 gram soli,

  • 100 ml zimnej wody,

  • łyżeczka zmielonego pieprzu,

  • łyżeczka zmielonej gorczycy,

  • jelita baranie.

Sposób przyrządzania:

łopatkę i podgardle zmielić na sitku 8mm, dodać przyprawy z wodą. Taki farsz mieszamy 10-15 minut aż mięso stanie się kleiste. Przy pomocy maszynki lub jak kto ma nadziewarki nadziewamy farsz do jelit niezbyt ścisło, odkręcamy w kiełbaski około 15-20 cm Surowe kiełbaski możemy: -parzyć -grillować -smażyć na patelni -parzyć i potem grillować do żurku przechowujemy w stanie surowym zamrożonym.

źródło:

http://www.pk.linux.gda.pl/mieso

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19963-bia%C5%82a-surowa-wariant-1/
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.