Muski Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Lipca 2023 Biała kiełbasa surowa Składniki: 2, 5 kg łopatki, 0, 5 kg podgardla, 60 gram soli, 100 ml zimnej wody, łyżeczka zmielonego pieprzu, łyżeczka zmielonej gorczycy, jelita baranie. Sposób przyrządzania: łopatkę i podgardle zmielić na sitku 8mm, dodać przyprawy z wodą. Taki farsz mieszamy 10-15 minut aż mięso stanie się kleiste. Przy pomocy maszynki lub jak kto ma nadziewarki nadziewamy farsz do jelit niezbyt ścisło, odkręcamy w kiełbaski około 15-20 cm Surowe kiełbaski możemy: -parzyć -grillować -smażyć na patelni -parzyć i potem grillować do żurku przechowujemy w stanie surowym zamrożonym. źródło: http://www.pk.linux.gda.pl/mieso Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19963-bia%C5%82a-surowa-wariant-1/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi