Muski Opublikowano 7 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Lipca 2023 Składniki: 1, 3 kg cielęciny, 0, 5 kg słoniny, 0, 2 kg tłuczonego lodu, 35 g soli kuchennej, 30 g posiekanej pietruszki, 5 g białego mielonego pieprzu, 1 g kwiatu muszkatołowego, 0, 5 g goździków, 1 ząbek czosnku, odrobinę soku z cytryny, jelita wieprzowe kaliber 24/26 do 32/34 (długość 3-4 m). Sposób przyrządzenia: Cielęcinę i słoninę zmielić dodając tłuczonego lodu w maszynce do mięsa z sitkiem o oczkach 3 lub 4 mm. Do farszu dodać przyprawy i inne dodatki oraz dobrze wymieszać i ugnieść. Po wyrobieniu farszu nadziać nim osłonki wieprzowe. Jedna kiełbasa powinna mieć około 80 g., Aby uzyskać lepszy smak kiełbasy powiesić na jeden do dwóch dni w chłodnym pomieszczeniu. Później gotować przez 30 minut lub grillować do momentu, gdy nabiorą apetycznego brązowego koloru. źródło : http://www.kucharz.pl/ Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/19965-monachijska-kie%C5%82basa-bia%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi