Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Jak długo mogę przechowywać w lodówce (5°)zapeklowane(17gr na kilo) mięso na kiełbasę.Mieso jest już pocięte(nie mielone) i w woreczkach strunowych.

Problem jest w tym że muszę wyjechać jutro na dwa/trzy dni i nie zdążę przewędzić.

Z góry dziękuję 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20050-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/
Udostępnij na innych stronach

Peklowanie mięsa mielonego powinno trwać dwie doby. Zmniejsz temperaturę w lodówce do ok. +1 st.C (można nawet ok. 0 st.C) i tak zostaw. Proces peklowania znacząco zwolni, co pozwoli na przetrzymanie mięsa przez kilka następnych dni.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20050-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-847155
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.