buldi30 Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Lipca 2023 Witam serdecznie Jak długo mogę przechowywać w lodówce (5°)zapeklowane(17gr na kilo) mięso na kiełbasę.Mieso jest już pocięte(nie mielone) i w woreczkach strunowych. Problem jest w tym że muszę wyjechać jutro na dwa/trzy dni i nie zdążę przewędzić. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20050-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Lipca 2023 Peklowanie mięsa mielonego powinno trwać dwie doby. Zmniejsz temperaturę w lodówce do ok. +1 st.C (można nawet ok. 0 st.C) i tak zostaw. Proces peklowania znacząco zwolni, co pozwoli na przetrzymanie mięsa przez kilka następnych dni. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20050-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-847155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buldi30 Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Lipca 2023 Dzieki serdeczne za informacje Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20050-mi%C4%99so-na-kie%C5%82bas%C4%99/#findComment-847199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.