Papla Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Witam Pytanie jak w temacie. Nie ma i nie będzie do czwartku przyszłego tygodnia a i to nic pewnego, słoniny w moich stronach. Jest natomiast podgardle. Ładnie się topi i skwarki są niczego sobie. Czy jako zastępstwo do ciasteczek ala Łysy i smarówki ala Dziadek może być podgardle? Czy właściwości po wytopieniu skwarków będę podobne? Czuję, że tak ale proszę o wypowiedź bardziej doświadczonych. Dziękuję. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2046-podgardle-zamiast-s%C5%82oniny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Podgardle zawiera większa ilość tkanki łącznej a w tym kolagenu. Jeśli użyjesz tylko tłuszczu pozyskanego z podgardla to, smak(smarówki), może trochę się zmienić ale nadrobisz przyprawami a reszta degustatorów nie będzie wiedziała. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2046-podgardle-zamiast-s%C5%82oniny/#findComment-48738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Szanowny Paplo,Moja Beata twierdzi, że te skwarki z podgardla mogą być też dobre albo nawet lepsze. Wszystko zależy jak wyjdą skraweczki.Niezależnie jak wyjdą ciastka życzymy smacznegoPozdrawiamy,Beata i Mirek Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2046-podgardle-zamiast-s%C5%82oniny/#findComment-48740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Podgardle zawiera większa ilość tkanki łącznej a w tym kolagenu. Jeśli użyjesz tylko tłuszczu pozyskanego z podgardla to, smak(smarówki), może trochę się zmienić ale nadrobisz przyprawami a reszta degustatorów nie będzie wiedziała. Zdecydowałem, robię, dziękuję. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2046-podgardle-zamiast-s%C5%82oniny/#findComment-48748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Szanowny Paplo, Moja Beata twierdzi, że te skwarki z podgardla mogą być też dobre albo nawet lepsze. Wszystko zależy jak wyjdą skraweczki. Niezależnie jak wyjdą ciastka życzymy smacznego Pozdrawiamy, Beata i Mirek Skwareczki istotnie co przejdą domownicy w kuchni to ich mniej ;-) Trzeba szybko skręcić. Żonka już jajecznicę zrobiła na części. Zapach topienia jest nie do podrobienia, roznosi się po całym domu. Szwagier z dołu przyleciał nawet ;-) I jak tu nie lubić świąt. Dzięki za życzenia smacznego w imieniu klanu. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2046-podgardle-zamiast-s%C5%82oniny/#findComment-48750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Grudnia 2008 wyszły dobrze, smak trochę inny jak ze słoniny, ale może się da nadgonić przyprawami jak mówi Bagno Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2046-podgardle-zamiast-s%C5%82oniny/#findComment-48762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.