Józek48 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Józek 48- krótkie przemycie nie zaszkodzi bo i tak wędzonki są mokre, zmyjesz z powierzchni wędzonek solankę i być może przy dłuższym przechowywaniu nie będzie wychodziła na powierzchnię sól. W niektórych przypadkach przy peklowaniu zwlaszcza latem może okazać się wręcz konieczne, zwlaszcza przy solankach które robią się już mętne itd - chyba wiesz o czym myślę. Solanka na jajko jest dość popularnym rozpowszechnionym sposobem robienia solanki. Namawiam jednak do robienia solanki odwazajac sól, bo wszystko jest do czasu dopóki nie trafi się jakieś nietypowe jajo i wtedy wychodzą jajka nie do zjedzenia PozdrawiamAle sie usmialem ze to tez wiesz bo z tymi jajami to sa jaja Nie moze to byc duże jaja tylko male bo te male wyplyna a duze nie Przy duzych sypalem soli i sypalem ze nie szlo potem zjesc Do badania biore 2 lub 3 jajka aby miec pewnosc i narazie sie udaje Pomysle o wazeniu soli ale ja tak czesto szynek nie pekluje b o jestem tylko z zona a robie w zasadzie dla synow ktorym ciagle malo i sa po 30 tce Dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/210-przy%C5%9Bpieszone-peklowanie-w-ci%C4%85gu-jednego-dnia/page/2/#findComment-6089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi