Maxell Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Ser wędzony z orzechami włoskimi. 350 g dobrej jakości sera zetrzeć na tarce na drobne wiórki - (ja starłem na Zelmerze z przystawką do warzyw). Do startego sera dodać około 30 g orzecha włoskiego i 3 g soli. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i uformować kulkę. Ja wszystko wrzucam w woreczek służący do mrożenia i formuję ściśle kulkę tak, aby się nie rozsypała. Uformowaną w ten sposób kulkę, zawijam w folię celulozową i wkładam do siatki wędzarniczej. Całą kulkę dookoła nakłuwam gęsto igłą. Sery umieszczam w wędzarni i osuszam w temperaturze około 45 stopni, bez dymu, przez około 1 h. Następnie wędzę w temperaturze około 55 stopni do koloru. Po tym czasie odwieszam sery w chłodne miejsce. Smacznego Bogumił Sztuczka 1 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21490-ser-w%C4%99dzony-z-orzechami-w%C5%82oskimi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 O kurcze nawet do głowy mi nie przyszło że w ten sposób można.... Na pewno wypróbuję ten przepis, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21490-ser-w%C4%99dzony-z-orzechami-w%C5%82oskimi/#findComment-947510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Ser musi byc chyba z takich co sa serami niedojzewajacymi , bo takie zazwyczaj sa kruche i nie latwo polaczyc po ztarciu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21490-ser-w%C4%99dzony-z-orzechami-w%C5%82oskimi/#findComment-947562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Tutaj robotę robi temperatura. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21490-ser-w%C4%99dzony-z-orzechami-w%C5%82oskimi/#findComment-947568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.