Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

mam problem z uzyskaniem koloru na wędzonkach, kiełbasach. Otóż po wysuszeniu puszczam dym, dwie, trzy godziny w wędzarni, a moje produkty nie są "pokolorowane". Ostatnio wędziłem kiełbasy, góra wianka nabrała lekkiego koloru, dolna część prawie wcale. Co zmienić? Wędzę w beczce z elektryczną grzałką w temp. ok 55C z generatorem dymu. Pompka nawet jest lekko przyduszona bo dymu jest sporo.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21797-kolor/
Udostępnij na innych stronach

Raczej nie. Mam dwie sondy i wskazują podobną temperaturę, poza tym różnica w kolorze jest na jednym wianku, nie w poziomach.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21797-kolor/#findComment-955724
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.