wojs40 Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Września 2024 Koledzy, mam problem z uzyskaniem koloru na wędzonkach, kiełbasach. Otóż po wysuszeniu puszczam dym, dwie, trzy godziny w wędzarni, a moje produkty nie są "pokolorowane". Ostatnio wędziłem kiełbasy, góra wianka nabrała lekkiego koloru, dolna część prawie wcale. Co zmienić? Wędzę w beczce z elektryczną grzałką w temp. ok 55C z generatorem dymu. Pompka nawet jest lekko przyduszona bo dymu jest sporo. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21797-kolor/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywis1983 Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Września 2024 Witam Najprawdopodobniej za duża różnica temperatur w beczce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21797-kolor/#findComment-954444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 21 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Września 2024 Raczej nie. Mam dwie sondy i wskazują podobną temperaturę, poza tym różnica w kolorze jest na jednym wianku, nie w poziomach. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/21797-kolor/#findComment-955724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.