Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

A ja dalej walczę :grin:

Jeszcze kaszanka :lol:

Jesteśmy z Tobą :!: :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

  • Odpowiedzi 423
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja też jestem z nim... obok... Witam wszystkich, jestem nowa ale się wdrażam... Mam nadzieję, że salceson będzie ok... Pójdzie na spróbowanie do teściowej.... Niezły teścik....
No tak zamiast zająć się wyrobami to Wy przy komputerach. A potem powiecie wyszło za słone bo mi post sie źle napisał. I będzie na nas.
Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba

Ja też jestem z nim... obok...

Witamy , witamy , w cztery ręce będzie o wiele prędzej , no i jest weselej .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Ancia

Nowicjusz

 

 

Wiek: 33

Dołączyła: Wczoraj 22:23

Posty: 1

Skąd: Żory

Pawełek, masz coś z tym wspólnego?
Pozdrawiam... Piotrek.
Przy komputerze siedzę ja a chłop pcha do tych żołądków... ale mnie woła... zawsze mówiłam, że chłop bez baby to jak.... ale tak po cichu to ja chciałam tego salcesonu...

Pawełek, masz coś z tym wspólnego?

Pawełek to mój mąż i razem teraz walczymy.... Mamy wspólną blondynę na balkonie..... z jednym kopytkiem.....

Przy komputerze siedzę ja a chłop pcha do tych żołądków... ale mnie woła... zawsze mówiłam, że chłop bez baby to jak.... ale tak po cichu to ja chciałam tego salcesonu...

No to pilnuj go, żeby nie pchał do swojego żołądka.
Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba
chyba nam żołądków braknie... trzeba nam jakiś awaryjnych... na szczęście mamy jakieś w zapasie (nie trzeba przerabiać kota a mąż też swoich broni - sześciu bo jest na plus 100...w Waszym rankingu)..... Idę coś kręcić ale coraz bardziej mnie to wkręca....

Witam

 

chyba nam żołądków braknie... trzeba nam jakiś awaryjnych...

Zawsze warto mieć w zapasie ,na wszelki wypadek trochę osłonek poliamidowych . Łatwe w przechowaniu :!: :smile:

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Gość Anonymous

Zawsze warto mieć w zapasie ,na wszelki wypadek trochę osłonek poliamidowych

Toteż mam. Nabiłem 3 żołądki, a drugie tyle farszu poszło w poliamidy. :lol:

... Pójdzie na spróbowanie do teściowej....

No na teściowej to ponoć tylko grzyby się sprawdza.

 

Pozdrawiam i udanych wyrobów życzę

Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej.

Plan przebiegu II turnusu.

 

Piątek

 

Rozpoczęcie zajęć godz. 15

Pora jest dostosowana do różnicy odległości uczestników kursu od miejsca szkolenia.

Prośba do uczestników szkolenia o przybycie na czas.

Planowana jest godzinna pogadanka na temat zmian zachodzących w mięsie po uboju i ich wpływu na przetwórstwo mięsa.

 

1. Rozbiór półtuszy wieprzowej na elementy zasadnicze.

2. Przygotowanie elementów mięsnych na wędzonki.

3. Klasyfikacja mięsa

4. Peklowanie suche i mokre pozyskanych mięs i elementów na wędzonki i kiełbasy.

5. Produkcja kaszanki gryczanej , szybkiej wątrobianki, kiszki pasztetowej z manną.

6. Rozbiór tuszek drobiowych

 

Sobota

 

Rozpoczęcie zajęć od godz. 8

1. Wykonanie kiełbasy głogowskiej,

2. Wykonanie kiełbasy grubej typ: krakowska parzona

3. Produkcja wędzonek: baleron gotowany, polędwica sopocka, szynka z nogą.

4. Przygotowanie i wykonanie pieczeni: rolady schabowej pieczonej -„zylc”

5. Wykonanie wyrobu z szynkowarki z użyciem mięsa drobiowego

6. Przeprowadzenia wędzenia na różnego rodzaju wędzarniach

7. Produkcja salcesonu włoskiego

 

Niedziela

 

Rozpoczęcie zajęć od godz. 8

1. Degustacja wyrobów wykonanych przez uczestników szkolenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Witam

 

 

radzio . Uśmiechasz się pięknie , ale oczęta masz zamknięte :smile:

 

Myślę że ogrom pracy Ciebie nie przeraził :question: :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Myślę, że juz najwyższy czas, by zacząć przygotowywać piórniki, kredki, papier do nut, kołnierzyki i fartuszki. :wink:

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Witam

 

Myślę, że juz najwyższy czas, by zacząć przygotowywać piórniki, kredki, papier do nut, kołnierzyki i fartuszki. :wink:

Nawet ołówki i kredki naostrzone . Jak teraz tak sobie myślę żeby chociaż znaki drogowe troszkę wystawały spod śniegu bo mogę się spóźnić na pierwszą lekcję . :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Witam

 

A1 "Gierkówka" czarna, trasa 46 czarna,

Do Gierkówki mam jeszcze 200km .

 

spokojnie dojedziecie

Też tak myślę :smile:

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.