Muski Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Listopada 2024 Powałki.......czy też podwałki ? Kiedyś pieczone przez babcię wraz z koleżankami 1 listopada i nazajutrz rozdawane pod cmentarzem zziębniętym odwiedzającym . Podbieraliśmy jeszcze takie gorące Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22019-przysmaki-regionalne-sezonowe-i-inne/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Listopada 2024 http://www.chillibite.pl/2014/11/powaki-lubelskie-chlebki-zaduszkowe.html Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22019-przysmaki-regionalne-sezonowe-i-inne/#findComment-964697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 10 Listopada 2024 No i się porobiło......3 godzinki rosołowego pyrkania ...... schłodzone i do ciemnego piwa na 2 godziny potem jeszcze 1 godzina 185 st termoobieg .. kapusta z własnego kiszenia oczywiście 1 2 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22019-przysmaki-regionalne-sezonowe-i-inne/#findComment-967120 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 10 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Listopada 2024 Czyli po 8 zaczęta zabawa... Czasem warto poczekać... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22019-przysmaki-regionalne-sezonowe-i-inne/#findComment-967122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Tradycyjnie zrobiona ryba po grecku verso ryba po japońsku ./Po japońsku robiona po raz pierwszy od bardzo wielu lat/ Jednej i drugiej nie trzeba zapewne przedstawiać. Werdykt rodziny - tej po japońsku już nie rób.....dobra, ale raczej ot taka ryba w zalewie marynowanej ogórkowo paprykowej . Pierwszy raz robione śledzie po piastowsku- komentarze : no tak, taki styl świąteczny, aromatyczne, nawet niezłe - ale już nie rób Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22019-przysmaki-regionalne-sezonowe-i-inne/#findComment-978503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Nazwy mają fajne, japońskie piastowskie...bankowo dobre no ale tradycja....nie że jestem autystyczny i nie lubię zmian...ale tradycja...śledzie zwykłe (cebula/olej) i czerwone (po kaszubsku), ryba po grecku itd...co tu kombinować 😊 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/22019-przysmaki-regionalne-sezonowe-i-inne/#findComment-978505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi