niedobry78 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Witam kto z Państwa wyjaśni mi na czym polegaQuality Meat Program który to zapewnia wysoką jakosć produkcji wołowiny...na czym polega tzn. nazapenieniu odpowiednich warunków chowu paszy uboju itd...to wiem ...ale jakie to warunki dokładniej... czym karmimy i w jaki sposób itd...na ile to realne... jak bijemy żeby dostac finalnie delikatniejsza wołowinkę i jakie rasy miesne jak trzeba prowadzic...prosze o odpowiedź lub o odesłanie do własciwej literatury bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji...dziekuje z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mam taką książkę właśnie o chowie bydła rzeźnego, nowych rasach i produkcji mięsnej. W domu będę dopiero w poniedziałek, wiec przypomnij się. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-53731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Stycznia 2009 W domu będę dopiero w poniedziałek, wiec przypomnij się. :grin: :grin: :grin: No właśnie... Miała być samowolka, a tu widzę Maxell nadaje nawet z urlopu... No i cały czas jesteśmy pod kontrolą :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-53736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nadaję z drugiego końca Polski (licząc od Bełchatowa :wink: ), ale Ludzie są tak uprzejmi, że umilają mi pobyt jak tylko mogą. Dzięki Im za to. :grin: :grin:Co do kontroli, to :wink: ja wiem czy aż tak jest strasznie? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-53739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Stycznia 2009 ...przepiękne dzięki dobry człowieku...:p...przypomnę się w takim razie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-53742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nadaję z drugiego końca Polski (licząc od Bełchatowa :wink: ) A ja też nadaję z drugiego końca Polski( licząc od Bełchatowa) :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-53744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nadaję z drugiego końca Polski (licząc od Bełchatowa ),A na shout boxie było napisane: Przez tydzień odpocznę od neta.... Tyle, że nam jest naprawdę miło, jak władza ma kontrolę :grin: :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-53751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Lutego 2009 kolego MAXELL chciałem się przypomniec w sprawie QMP :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-54622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Lutego 2009 No więc tak. Znalazłem materiał. jest to numer specjalny HODOWCY BYDŁA pt. "Bydło opasowe, produkcja kulinarnego mięsa wołowego". Liczy to sobie ok. 110 stron i zawiera: Najfajniejszy jest jednak adres redakcji: Pro Agricola Sp. z o.o. 11-036 Gietrzwałd, Naglady 31 www.proagricola.com.pl gdyż w maju, w Gietrzwałdzie spotykamy się na zlocie W-M. Upieczesz dwie pieczenie przy jednym grillu. :grin: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-54819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 5 Lutego 2009 BOMBA!!! Dzięki piękne ...jutro zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-54959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 11 Lutego 2009 Wydawnictwo świetne...a dowiedziałem się o POWALAJĄCEJ rasie krowy (BBB...Belgijska Błękitno-bioał) w genach ma podwójną szynkę hehe wydajność 80% wybitnie umięśniona i mięsna...wpiszcie sobie w gooogle...ciekawe jakie ma mięcho...podobno porównywalne z limousinem...a oferuje wieksze przyrosty oraz wyjątkowo duże cielaki na starcie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-55784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Lutego 2009 a dowiedziałem się o POWALAJĄCEJ rasie krowy (BBB...Belgijska Błękitno-bioał) w genach ma podwójną szynkę hehe wydajność 80% wybitnie umięśniona i mięsna...wpiszcie sobie w gooogle...ciekawe jakie ma mięcho...podobno porównywalne z limousinemPrzeczytaj artykuł w "Gospodarce Mięsnej" nr 11 z 2008r. Coś za coś. Niedobry, napisz coś więcej w tym temacie QMP. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-55842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 14 Lutego 2009 a...gdzie tego szukac? nie bardzo mam dostęp do tego wydawnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-56191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 25 Lutego 2009 Widzę, że spora część artykułów na temat hodowli bydła mięsnego i wykorzystania kulinarnego tegoż mięsa, to prace wykładowców Uniwersytetu w Olsztynie, katedr Genetyki i Hodowli Bydła. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2203-qmp-kto-wie/#findComment-58186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.