Papla Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam Mam do odebrania u siostry wołowinę z 9 miesięcznego byka, dorżniętego dziś rano bo złamał wczoraj nogę tak nieszczęśliwie, źe wzdłuż na kolanem. Nie mam teraz za bardzo czasu na zagospodarowanie tego mięsiwa (rozbratel, antrykot, rosbeft i kawałek udźca), rzeźnik teraz rozbiera i siostra mnie pyta czy zostawić ma całe kawały i zamrozić? Da się potem z tego mrożonego mięsa zrobić basturmę albo wędzonki? Nigdy nie robiłem z wołowego i nie wiem jak się zachowa po odmroźeniu. Poradźcie na szybko. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2205-wo%C5%82owina-po-mro%C5%BCeniu-na-wyroby-typu-basturma-w%C4%99dzonki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Da się potem z tego mrożonego mięsa zrobić basturmęnie radzę - brak obróbki termicznej Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2205-wo%C5%82owina-po-mro%C5%BCeniu-na-wyroby-typu-basturma-w%C4%99dzonki/#findComment-53895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dobra, szkoda trochę, ale nic nie poradzę. Poszło do zamraźary. Dzięki Abratek. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2205-wo%C5%82owina-po-mro%C5%BCeniu-na-wyroby-typu-basturma-w%C4%99dzonki/#findComment-53899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Wysłany: Wczoraj 22:50 rzeźnik teraz rozbiera Wysłany: Wczoraj 23:00 Dobra, szkoda trochę, ale nic nie poradzę. Poszło do zamraźary. Dzięki Abratek. To się nazywa tempo prac! Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2205-wo%C5%82owina-po-mro%C5%BCeniu-na-wyroby-typu-basturma-w%C4%99dzonki/#findComment-53998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Nie wiem jakie miał tempo, siostra dzwoniła będąc przy tym. Mięso zamrożone, pójdzie na pieczenie lub bitki. Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2205-wo%C5%82owina-po-mro%C5%BCeniu-na-wyroby-typu-basturma-w%C4%99dzonki/#findComment-54009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.